Γενική απεργία για αύριο ανακοίνωσαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμοι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από χιλιάδες κατοίκους στη Χίο

Σε γενική απεργία καλούν αύριο Τετάρτη η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι Δήμοι της Περιφέρειας σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη και στην οποία αποφασίστηκε επίσης η δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στα νησιά.

Με την ίδια ανακοίνωση καταδικάζεται «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας την βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών».

Επίσης, καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των οδών».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η Περιφέρεια και οι Δήμοι να καλέσουν όλους τους κατοίκους της Λέσβου για συγκέντρωση σήμερα, στις 16:00, στην πλατεία Σαπφούς και στη συνέχεια όλοι μαζί να μετακινηθούν στη θέση Καράβα. Ανάλογο κάλεσμα ανακοίνωσε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο.

«Είναι ημέρα ντροπής σήμερα για όλους μας και κυρίως για αυτούς που διέταξαν αυτά τα έκτροπα, να δαρθεί ο κόσμος, οι ακρίτες του Αιγαίου εδώ που φυλάνε τα νησιά μας! Είναι ντροπή να δέρνονται και να υποφέρουν από τα καπνογόνα. Ούτε η Χούντα δεν τα έκανε αυτά!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σχολιάζοντας όσα έγιναν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί στη Λέσβο και στη Χίο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από χιλιάδες κατοίκους στη Χίο

Συγκέντρωση χιλιάδων κατοίκων πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Χίου σήμερα το πρωί μετά τα επεισόδια που συνέβησαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί.

Με κύριο αίτημα να ακυρωθεί η δημιουργία υπερδομής στο Αίπος κάτοικοι και αιρετοί, όπως μεταδίδει το politischios.gr χειροκρότησαν την στάση των κατοίκων του νησιού απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας των ΜΑΤ, καταδικάζοντας τη χρήση βίας, από πλευράς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεντρωμένοι, ανέφεραν ότι με κάθε τρόπο θα αντιπαλέψουν τις αποφάσεις που δεν έλαβαν καθόλου υπόψη την γνώμη της τοπικής κοινωνίας αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Μάλιστα άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ζητώντας κυρίως από τους επαγγελματίες, να μη συνεργαστούν με κανένα τρόπο με την κυβέρνηση για τη δημιουργία μίας τέτοιας δομής.

Δείτε επίσης:

Αστυνομική απόβαση σε Χίο και Λέσβο για να “λύσουν” το προσφυγικό! (βίντεο – φωτο)

«Νόμος και Τάξη» και στο προσφυγικό: Συνεχίζονται τα επεισόδια σε Λέσβο και Χίο – Πετροπόλεμος, μολότοφ και ρουκέτες (Βίντεο & φωτο)

Η στιγμή που γυναίκα πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ στη Λέσβο (Βίντεο)

Θύμα της επιθετικής βαρβαρότητας των ΜΑΤ στη Χίο ο βουλευτής Αν. Μιχαηλίδης

Καταγγελία Μπουρνούς: Εκσκαφέας του στρατού ξεκίνησε παράνομα εργασίες μέσα σε πευκοδάσος (Βίντεο)

Καταγγελία και από τον δήμαρχο Λέσβου για παρανομίες από τον στρατό- Κατέθεσε μήνυση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί