Ενίσχυση διμερών σχέσεων και Κυπριακό στη συνάντηση Αναστασιάδη – Μπόρισοφ

Την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας αλλά και το Κυπριακό, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπόρισοφ, σε συνάντησή τους, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος στη Σόφια, την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, «κατά τη συνάντηση τους στο Πρωθυπουργικό Γραφείο, το μεσημέρι, ο κ. Μπόρισοφ, μιλώντας μέσω διερμηνέα, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και την αμοιβαία βούληση για περαιτέρω προώθηση τους στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας».

Από την πλευρά του, προστίθεται, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες και εμβαθύνονται και ενισχύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απόδειξη αυτού αποτελούν οι 30 και πλέον διμερείς Συμφωνίες και Μνημόνια Συνεργασίας και Συναντίληψης ανάμεσα σε Κύπρο και Βουλγαρία, σημειώνοντας ότι «οι δεσμοί μας ενισχύονται περαιτέρω και λόγω της στάσης αρχών της Βουλγαρίας στο Κυπριακό, αλλά και της συμβολής της στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ, βοηθώντας έτσι στο να επικρατήσει η ειρήνη».

Επεσήμανε ακόμα ότι στόχος και προσδοκία μας είναι να πετύχουμε ενεργειακές συνέργειες προς όφελος των κρατών μας, καθώς και να δημιουργηθούν περισσότερες συνέργειες προς όφελος των κρατών στην περιοχή, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί