Αστυνομική απόβαση σε Χίο και Λέσβο για να “λύσουν” το προσφυγικό! (βίντεο – φωτο)

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν τα λιμάνια της Μυτιλήνης και της Χίου τα ξημερώματα της Τρίτης, με την απόβαση ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ και της Αστυνομίας, που στάλθηκαν για να γίνουν οι επιτάξεις των χώρων ώστε να κατασκευαστούν τα γκέτο για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Από τις 02:00 ως τις 04:00, όταν οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι απωθήθηκαν, 10 διμοιρίες ΜΑΤ που έφτασαν στο λιμάνι με το πλοίο «Πήγασος» ενισχυμένες με δυνάμεις της Αστυνομίας που βρίσκονταν ήδη στο νησί συγκρούστηκαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβαση τους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις στάλθηκαν στο νησί ώστε να πραγματοποιηθούν οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής διανομής προσφύγων και μεταναστών στην επιταγμένη έκταση της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.

Μετά την ολοκλήρωση της αποβίβασης των αστυνομικών δυνάμεων, αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και μηχανημάτων της αστυνομίας και του στρατού και την απελευθέρωση των εισόδων του λιμανιού από οχήματα, ξεκίνησε μεγάλη πομπή με κατεύθυνση την επιταγμένη έκταση, τη θέση Καβακλή – Καράβα.

Μεγάλος αριθμός κατοίκων με μηχανήματα του Δήμου δυτικής Λέσβου έχει αποκλείσει την πρόσβαση σε δυο σημεία, στη θέση Διαβολόρεμα και στη θέση Καράβα.

Ένταση και στη Χίο

Ένταση και στη Χίο όπου δυνάμεις της αστυνομίας βρέθηκαν  από τις 11:30 το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι των Μεστών της Χίου και δεν επέτρεψαν τους συγκεντρωμένους πολίτες να μπουν μέσα σε χώρο του λιμανιού.

Οι αστυνομικοί απέκλεισαν τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.

Οι πολίτες επιχείρησαν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου που μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις στο νησί.

Σύμφωνα με το politischios.gr, τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων στο λιμάνι των Μεστών με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Χίου ο δήμαρχος της πόλης, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Πηγές: lesvosnews.gr, politischios.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί