Στο 37ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στο 37ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. παρευρέθη ο Σωκράτης Βαρδάκης βουλευτής Ηρακλείου, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βαρδάκης αφού έκανε επαφές και συζήτησε με αρκετούς συνέδρους, εκπροσώπους σωματείων, ομοσπονδιών και εκπροσώπων της Γ.Σ.Ε.Ε., σημείωσε τα εξής:

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους αυτής της χώρας, η  Κυβέρνηση της Ν.Δ. παραμένοντας επικίνδυνη και εχθρική, επιχειρεί με άκρατο ρεβανσισμό να επαναφέρει τις μνημονιακές πολιτικές 2010-2014. Από τον πρώτο κιόλας μήνα διακυβέρνησης της χώρας κατήργησε εργατικά δικαιώματα και μέτρα προστασίας των εργαζομένων, τα οποία είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με αποτέλεσμα να ισχυροποιηθεί η θέση των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Στόχος της Ν.Δ.  είναι η πλήρης αποδυνάμωση των συλλογικών συμβάσεων και η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, στο βωμό ενός ανισόρροπου σχεδίου «ανάπτυξης» για τους λίγους.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους και να αποδυναμώσει τα συνδικάτα, γυρίζοντάς μας 100 χρόνια πίσω. Οι παρεμβάσεις αυτές της Ν.Δ., είναι ξεκάθαρα τιμωρητικές απέναντι στον εργαζόμενο, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια θα επιφέρουν τραγικά αποτελέσματα για τον κόσμο της εργασίας».

Δυστυχώς η κρίση, η παρακμή θα έλεγα του συνδικαλιστικού κινήματος, τα τελευταία χρόνια είναι τέτοια που δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους.

Ειδικά σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να διατυπωθεί ένα συγκεκριμένο και προγραμματισμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανασύστασης της Γ.Σ.Ε.Ε. και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αναλαμβάνοντας όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν για την σημερινή κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος με σεβασμό στον κόσμο της εργασίας έχουν υποχρέωση να συμβάλλουν ώστε να αρθούν τα σημερινά αδιέξοδα.    Το μήνυμα των εργαζομένων πρέπει να είναι ένα και ξεκάθαρο. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πλήρη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων και στην επαναφορά της μνημονιακής κανονικότητας της Ν.Δ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί