Σπ. Λάππας: Η Επιτροπή έγινε «ρεντίκολο» σε Ελλάδα και Ευρώπη, με ευθύνη της πλειοψηφίας – Αποχώρησε το ΚΚΕ

Να παραστούν όλα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής στην εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας.

Απαντώντας, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το left.gr, ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας, ισχυρίστηκε πως δεν είναι δυνατόν να παραστούν όλα τα μέλη της Επιτροπής, επικαλούμενος τη χωρητικότητα της αίθουσας.

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, λίγες ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης του “Μάξιμου Σαράφη” και της “Αικατερίνης Κελέση”, ο Σπ. Λάππας τόνισε πως με ευθύνη της πλειοψηφίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛΛ, η Επιτροπή έγινε “ρεντίκολο στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κατά τη συνεδρίαση, επίσης, το ΚΚΕ ανακοίνωσε την αποχώρηση του. Ακολουθούν οι διάλογοι από τη συνεδρίαση:

Λάππας: Εξαιτίας της πλειοψηφίας η Επιτροπή έγινε ρεντίκολο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. τωρα που οι προστατευόμενοι μάρτυρες θα εξεταστούν όπως προβλέπει ο νόμος και το διεθνές δίκαιο και όπως από την αρχή έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμφωνούν Άρειος Πάγος και ΓΑΔΑ καλωσορίζουμε την πλειοψηφία στον κόσμο της λογικής και νομιμότητας. Τώρα, στην εξέταση αυτή καθεαυτή: προτείνουμε να αναθεωρηθεί η αρχική απόφαση και να πάνε για εξέταση όλα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής.


Μπούγας: Η αίθουσα στη ΓΑΔΑ είναι μικρή, δε μας χωρά όλους.


Πλεύρης: Πρέπει να ζητήσουμε ως επιτροπή να μην έχουν μαζί τους κινητά και έγγραφα οι προστατευόμενοι μάρτυρες.


Λάππας: Πώς γίνεται να μην έχουν μαζί τους τα στοιχεία; Ως προς τα κινητά ναι, αλλά πρέπει και τα μέλη της επιτροπής που είναι σε ανοιχτή γραμμή για διαρροές να αφήσουν έξω τα κινητά τους.

Αποχώρησε το ΚΚΕ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τις εργασίες Επιτροπής, διατηρώντας το δικαίωμά του να ενημερώνεται για όλα τα έγγραφα που προσκομίζονται σε αυτή.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί