Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε 16 Τούρκους στρατιώτες

Δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LAN), του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σκότωσαν 16 Τούρκους στρατιωτικούς σε μάχες που διεξήχθησαν από την ημέρα που τούρκικες δυνάμεις έκαναν την εμφάνισή τους στην αφρικανική χώρα, υποστήριξε εκπρόσωπός τους. Ο Χάλιντ αλ Μάτζουμπ ανέφερε την Κυριακή ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Μισράτα, σημαντικό λιμάνι στη δυτική Λιβύη, σε εχθροπραξίες στην Τρίπολη, καθώς και στην πόλη αλ Φάλα, νότια της πρωτεύουσας.

Η Τουρκία υποστηρίζει ανοικτά την κυβέρνηση Σαράτζ και έστειλε σύρους αντάρτες, δικούς της στρατιωτικούς, καθώς και όπλα για να βοηθήσει τις αρχές που εδρεύουν στην Τρίπολη να απωθήσουν την έφοδο των δυνάμεων του Χάφταρ.

Να θυμίσουμε πως πρόσφατα δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) έπληξαν τουρκικό φορτηγό πλοίο στο λιμάνι της Τρίπολης που σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya είχε ξεκινήσει από την Τουρκία και μετέφερε πυρομαχικά και όπλα. «Η υπομονή μας φτάνει στα όριά της», δήλωνε ο Χάφταρ τονίζοντας παράλληλα πως η εκεχειρία θα εξαρτηθεί από τη στάση της Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί