Κορονοϊός: Νοσοκομειακός γιατρός διαψεύδει Κικίλια – «Ανοχύρωτη η χώρα»

Με ιδιαίτερα μελανά χρώματα σκιαγραφεί το φόντο της ενδεχόμενης έλευσης του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο διευθυντής Νευροχειρουργός στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Με ανάρτηση του στο twitter, ο κ. Παπανικολάου τονίζει πως η χώρα είναι τελείως «ανοχύρωτη» διαψεύδοντας εκκωφαντικά, και σε όλους τους τόνους, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς αλλά και συγκεκριμένα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως η Ελλάδα είναι «καθόλα έτοιμη» για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό, ενώ παρά την ανησυχία για τα κρούσματα και τους νεκρούς στη γειτονική Ιταλία, ανακοινώθηκε η απόφαση να μην ληφθούν άλλα μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ιταλία. Την ίδια ώρα, δόθηκε προς δημοσίευση δελτίο τύπου που καλεί τους πολίτες, μεταξύ άλλων, να… πλένουν πιο συχνά τα χέρια τους, δίνοντας έμφαση δηλαδή στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού.

Δείτε: Υπoυργείο Υγείας: Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα για τον κοροναϊό

Στον αντίποδα, ο Παναγιώτης Παπανικολάου δίνει μία διαφορετική διάσταση από αυτή που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας το εξής: «Η χώρα όχι μόνο δεν είναι “θωρακισμένη” για ενδεχόμενη σοβαρή επιδημία, αλλά είναι τελείως ανοχύρωτη». «Μόνο στην Νευροχ/κή του νοσοκομείου Νίκαιας υπάρχουν αυτήν την στιγμή 3 ασθενείς διασωληνωμένοι σε φορητούς αναπνευστήρες σε κοινούς θαλάμους. Τίγκα όλες οι #ΜΕΘ του λεκανοπεδίου. Η χώρα όχι μόνο δεν είναι “θωρακισμένη” για ενδεχόμενη σοβαρή επιδημία, αλλά είναι τελείως ανοχύρωτη».

documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί