Έδεσαν ηλικιωμένη χειροπόδαρα για να τη ληστέψουν σε χωριό της Κρήτης!

Οργισμένη και θυμωμένη είναι η κοινωνία των Ανωγείων με αφορμή το σοβαρό περιστατικό ληστείας που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή του Αι Γιάννη στο Αρμί, σε σπίτι 80χρoνης. Δυο θρασύδειλοι ληστές της έστησαν καρτέρι και σύμφωνα με πληροφορίες πέρασε δυο μαρτυρικές ώρες στα χέρια τους, ενώ έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι της αναζητώντας χρήματα, χρυσές λίρες και τιμαλφή που πίστευαν ότι υπήρχαν στην οικία της.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Α” στις 7.30 μ.μ της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου η 80χρονη Ανωγειανή αμέσως μετά τα ψώνια από παντοπωλείο στον Αι Γιάννη κατευθύνθηκε στο σπίτι της στο “Ζύγωμα” , εκεί δυο ληστές με κουκούλες και γάντια είχαν στήσει καρτέρι και την περίμεναν, για ώρα. χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα.

Την στιγμή που η 80χρόνη ξεκλείδωνε την πόρτα του σπιτιού της οι δυο κουκουλοφόροι πετάχτηκαν από το σκοτάδι την έσπρωξαν και μπήκαν μαζί μέσα κλείνοντας την πόρτα πίσω τους.

Με την απειλή μαχαιριού της έφραξαν το στόμα και βρίζοντας την της είπαν: “που έχεις τις λίρες και τα λεφτά γιατί θα σε σφάξουμε”. Αργότερα της έδεσαν χειροπόδαρα πάνω στον αργαλειό της και για μια ώρα και ένα τέταρτο έψαχναν το σπίτι για χρήματα και τιμαλφή. Το εσωτερικό του σπιτιού, μετά την επιδρομή των δυο βαρβάρων, έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο.

Τα δυο ανθρωποειδή στην προσπάθεια τους να την εκβιάσουν έφτασαν στο σημείο να της σπάσουν τα γυαλιά οράσεως αλλά και τη μάσκα που χρησιμοποιεί λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που έχει.

Οι ληστές αφού δεν βρήκαν αυτό που ήθελαν ή νόμιζαν πως είχε η άτυχη ηλικιωμένη απέσπασαν ελάχιστα χρήματα και μικρής αξίας τιμαλφή και αντικείμενα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ληστές φεύγοντας από το σπίτι της έκοψαν το σχοινί από τα πόδια και τα χέρια της διαφορετικά η γυναίκα δεμένη και φιμωμένη όλη νύχτα θα είχε πρόβλημα επιβίωσης.

Λίγο μετά τις 9 μ.μ. η 80χρονη βγήκε έντρομη στο δρόμο και έντρομή πήγε σε σπίτι γείτονα της όπου ζήτησε βοήθεια. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία και προσπάθησαν να ηρεμήσουν την άτυχη συγχωριανή μας που έτρεμε από φόβο.

Σύμφωνα με την κατάθεση της 80χρονης οι δυο άντρες, ο ένας ψηλός και ο άλλος μέτριου αναστήματος μιλούσαν άπταιστα την τοπική διάλεκτο, καθώς την έβριζαν και της μιλούσαν, χρησιμοποιώντας εκφράσεις που συναντάς μόνο στο χωριό.

Αστυνομικοί από το Α.Τ Ανωγείων, την Ασφάλεια Ρεθύμνου και τη σήμανση βρέθηκαν στο σπίτι και έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συλλέγοντας υλικό και αποτυπώματα για τη σύλληψη των δραστών. Οι δράστες πάντως όπως αναφέραμε φορούσαν γάντια και κουκούλες. Άγνωστη είναι προς το παρόν και η λεία τους καθώς η γυναίκα μέσα στον πανικό της δεν έχει δώσει σαφή στοιχεία για το τι λείπει από το σπίτι της.

Η κοινωνία των Ανωγείων απαιτεί πλέον από τις αστυνομικές αρχές να εξιχνιάσουν την σοβαρή αυτή υπόθεση καθώς τα τελευταία χρόνια αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ληστείας σε σπίτι, είναι όμως το πιο σοβαρό και μάλιστα κινδύνευσε η ζωή μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

-Αισθανόμαστε πραγματικά ντροπή για αυτή την απάνθρωπη πράξη εις βάρος μιας ηλικιωμένης και ανήμπορης γυναίκας. Ελπίζουμε η αστυνομία γρήγορα και μεθοδικά να φτάσει στη σύλληψη των δραστών για να σταματήσουν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας στην περιοχή μας.

anogi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί