All-Star Game: Νίκησε η ομάδα του ΛεΜπρον σε ένα παιχνίδι-θρίλερ

Τα 69 χρόνια έκλεισε φέτος το All Star Game, το οποίο διεξήχθη στο Σικάγο των ΗΠΑ τα ξημερώματα της Δευτέρας, 17 Φεβρουαρίου. Για τους Αμερικάνους βέβαια ήταν βράδυ Κυριακής, στο κατάμεστο, για τη μεγαλύτερη γιορτή του ΝΒΑ, στάδιο United Center.

Το φετινό All Star Game είχε ανάμικτα συναισθήματα, καθώς έχει περάσει λίγος καιρός που ανακοινώθηκε ο τραγικός θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του Τζιάνα μετά από συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν. Όλη η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο αστέρα του ΝΒΑ, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών. Στη μνήμη του μάλιστα, η ομάδα του Γιάννη φόρεσε τη φανέλα με το Νο 24 ενώ η ομάδα ΛεΜπρον τη φανέλα με το Νο 2 προς τιμήν της Τζιάνα Μπράιαντ.

Team LeBron εναντίον Team Giannis και φέτος, με το ΛεΜπρόν Τζέιμς να μετράει 15 συμμετοχές στο All Star και τον Αντετοκούνμπο 4. Ο Γιάννης ήταν για 2η συνεχόμενη φορά ο αρχηγός μιας ομάδας στη διοργάνωση και αυτή τη χρονιά κατάφερε με τους συμπαίκτες του να «στριμώξουν» ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους. Φέτος ήταν ένα ξεχωριστό παιχνίδι, καθώς ήταν απίστευτα ανταγωνιστικό από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Τελικά η ομάδα του ΛεΜπρόν κέρδισε το παιχνίδι με σκορ 157-155, το οποίο δείχνει ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες… ή μάλλον στις βολές του Άντονι Ντέιβις.

Η πρώτη περίοδος βρήκε την ομάδα του ΛεΜπρόν να προηγείται με 53-41, αφού ο Κάουι Λέοναρντ είχε ήδη σημειώσει 4/4 τρίποντα. Στη 2η περίοδο υπερίσχυσε η ομάδα του Γιάννη, καταφέρνοντας να «γυρίσει» το παιχνίδι και να πάει στα αποδυτήρια με σκορ 92-83 υπέρ της. Ο Αντετοκούνμπο μετρούσε ήδη 20 πόντους και ο Λέοναρντ 25 μέχρι τα μισά. Στην 3η περίοδο η ομάδα του Γιάννη συνέχισε να προηγείται με σκορ 133-124. Η διαφορά ήταν στους 9 πόντους και σύμφωνα με το νέο σύστημα διεξαγωγής, με βάση το οποίο κερδίζει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 157 πόντους, η ομάδα του Γιάννη χρειαζόταν ακόμη πολύ δρόμο -για την ακρίβεια άλλους 24 πόντους. Λίγο πριν το τέλος της 4ης περιόδου το σκορ ήταν 156-155 υπέρ της ομάδας ΛεΜπρόν και η μάχη σώμα με σώμα συνεχιζόταν. Ο Άντονι Ντέιβις κέρδισε φάουλ, οδηγήθηκε στη γραμμή των βολών και ενώ αστόχησε στην πρώτη προσπάθεια, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη πετυχαίνοντας καλάθι με τη 2η βολή.

Κορυφαίοι σκόρερ του παιχνιδιού ο Λέοναρντ με 30 πόντους και ο Αντετοκούνμπο με 25. Ένας Αντετοκούνμπο που συνεχίζει να δείχνει την κορυφαία του κλάση ως μπασκετμπολίστας και παρότι ακόμα «νέος» στο All Star Game παλεύει δυνατά απέναντι στον ΛεΜπρόν. Εξάλλου ΛεΜπρόν και Αντετοκούνμπο δεν είναι μόνο αντίπαλοι στο All Star Game, αλλά και στο πρωτάθλημα καθώς οι Lakers του ΛεΜπρόν έρχονται δεύτεροι στα προγνωστικά για νίκη του πρωταθλήματος ΝΒΑ. Όσο για την ομάδα των Milwaukee Bucks θεωρείται κορυφαίο φαβορί στο στοίχημα ΝΒΑ της bwin για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ανατολικής Περιφέρειας αλλά και του Πρωταθλήματος ΗΠΑ. Μάλιστα βάσει των μέχρι τώρα στατιστικών, ο Αντετοκούνμπο είναι ο πιθανότερος παίκτης για να κερδίσει τον τίτλο του MVP της κανονικής περιόδου.

Όσο για τον MVP του All Star Game, ανήκει στο ρόστερ της νικητήριας ομάδας και δεν είναι άλλος από τον Κάουι Λέοναρντ, ο οποίος με 30 πόντους και μια εκπληκτική απόδοση, πήρε για πρώτη φορά το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη, το οποίο ονομάζεται πλέον Κόμπι Μπράιαντ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί