Σεισμός 5,7 και 25 τραυματίες στα σύνορα Τουρκίας – Ιράν

Σεισμός έπληξε σήμερα το βορειοδυτικό Ιράν προκαλώντας τον τραυματισμό 25 ανθρώπων και περιορισμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιρανικής Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων.

Το μέγεθος του σεισμού έφθασε του 5,7 βαθμούς, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) που κατέγραψε τη δόνηση στις 09:23 ώρα Ιράν (07:53 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το κέντρο μελέτης των σεισμών του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και το βάθος της ήταν 6 χιλιόμετρα.

Είκοσι πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοζταμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων. Επτά νοσηλεύονται.

Ο σεισμός προκάλεσε επίσης ζημιές σε ακόμη άγνωστο αριθμό κατοικιών σε τέσσερα χωριά κοντά στο επίκεντρο, πρόσθεσε ο Χαλεντί.

Από τουρκικής πλευράς, ο κυβερνήτης της επαρχίας Βαν, που συνορεύει με το Ιράν, ο Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ, έγραψε στο Twitter για «ζημιές σε κατοικημένες ζώνες» που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του.

Εξάλλου ο τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε πως 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία εξαιτίας του σεισμού και πως άλλοι είναι παγιδευμένοι κάτω από συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει.

EMSC@LastQuake

Map of felt reports received so far following the #earthquake M5.7 in Turkey-Iran Border Region 44 min ago

Προβολή εικόνας στο Twitter

178:37 π.μ. – 23 Φεβ 2020 · Islamic Republic of IranΠληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του TwitterΔείτε άλλα Tweet του χρήστη EMSC

CGTN@CGTNOfficial

#BREAKING M5.7 earthquake hits Turkey-Iran border region at depth of 6.4 km, reports Reuters citing the European Mediterranean Seismological Center.

Προβολή εικόνας στο Twitter

608:50 π.μ. – 23 Φεβ 2020Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter41 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί