Οι αρχαιολόγοι καταγγέλλουν την Μενδώνη για αυθαίρετες μετακινήσεις και καθαιρέσεις

Αυθαίρετες μετακινήσεις ή/και καθαιρέσεις προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού καταγγέλλει σε ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

«Ο τρόπος με τον οποίο η πολιτική ηγεσία προχωρά, εδώ και λίγες εβδομάδες, σε αλλαγές στις θέσεις ευθύνης είναι αυθαίρετος και σε κάποιες περιπτώσεις παράνομος» σημειώνεται στο ψήφισμα. «Εκτός από την αλλαγή στην Εφ.Α.Πολ. Θεσσαλονίκης, ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η καθαίρεση Τμηματάρχη, χωρίς κανένα αιτιολογικό, καθώς και η μετακίνηση της Διευθύντριας Διοικητικού, που είχε μάλιστα τοποθετηθεί μετά από κρίση για την συγκεκριμένη θέση ευθύνης.  Οι κινήσεις αυτές δείχνουν ότι δεν υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει μια άλλη διαδικασία, με τακτικές κρίσεις σε θέσεις ευθύνης, κάτι ιδιαίτερα επιτακτικό ειδικά μετά και την εφαρμογή των διατάξεων του επιτελικού κράτους».

Η Γενική Συνέλευση του ΣΕΑ «ζητά να προχωρήσουν άμεσα οι κρίσεις για όλες τις θέσεις ευθύνης, με ένα σύστημα αξιοκρατικό που δεν θα αποκλείει κανέναν συνάδελφο/ισσα, και να μην προχωρήσουν πάλι διορισμοί και τοποθετήσεις προϊστάμενων, είτε μέσω αλλαγής Οργανισμού είτε με άλλη “δικαιολογία”».

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί