Ο Μητσοτάκης… δε θέλει άλλο κάρβουνο, κλέβει ό,τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι πλέον η ΕΡΤ είναι… ελεύθερη!

Φτωχός αλλά και πλαστός απολογισμός επταμήνου, δίχως αναφορά σε Novartis, ελληνοτουρκικά, Μακεδονικό, με πολλές επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα

Όλα ρόδινα τα βλέπει ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση της Ν.Δ. ● Απορρίπτει το σενάριο πρόωρων εκλογών, παραδέχεται ότι το Μαξίμου αιφνιδιάστηκε στο προσφυγικό ● «Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα» σχολίασε για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, από όπου απάντησε στα όσα ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον προκάτοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο και επιχείρηση να απαντήσει στη σύγκριση των δύο πρώτων επταμήνων της διακυβέρνησης της χώρας επί ΣΥΡΙΖΑ και επί Ν.Δ. που έκανε στη χθεσινοβραδινή ομιλία του ο Α. Τσίπρας.

«Τότε είχαμε capital controls, σήμερα έχουν καταργηθεί, τότε ψηφιζόταν ο νόμος Παρασκευόπουλου και απελευθερώνονταν χιλιάδες εγκληματίες, σήμερα ο νόμος έχει καταργηθεί και έχουν προσληφθεί 1500 νέοι αστυνομικοί. Η χώρα δανειζόταν στο δεκαετές της ομόλογο με επιτόκιο 14,6 % και σήμερα για πρώτη φορά το επιτόκιο του δεκαετούς έχει πέσει κάτω από το 1%. Τότε οι καταθέσεις είχαν μειωθεί κατά 42 δισ. ευρώ και σήμερα ήδη έχουν επιστρέψει στο τραπεζικό σύστημα 8 δισ. ευρώ Και βέβαια τότε υπογραφόταν το τρίτο μνημόνιο και σήμερα έχει κλείσει το γραφείο του ΔΝΤ στην Αθήνα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε φιέστα τη χθεσινή ομιλία Τσίπρα στο Φάληρο επισημαίνοντας ότι «θύμιζε πανάκριβη διαφήμιση, χωρίς όμως προϊόν για να προσφέρει. Η τηλεσκηνοθεσία, οι κάμερες από γερανούς, τα συνοδευτικά βίντεο και οι μεθοδικά μοιρασμένοι οπαδοί δεν μπόρεσαν να κρύψουν την πολιτική γύμνια του ομιλητή». 

«Χωρίς γραβάτα, χωρίς επιχειρήματα» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, χωρίς, βέβαια, να φορά γραβάτα ο ίδιος.

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά ότι «το σκηνικό λοιπόν πέτυχε, αλλά ο πρωταγωνιστής απέτυχε. Παρουσίασε μία εικόνα της χώρας που μόνον εκείνος βλέπει μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς του γυάλινου κόσμου του. Απέδειξε ότι ακόμη δεν μπορεί να καταλάβει τίποτα από όσα συμβαίνουν στην οικονομία. Για να απολογηθεί στα εθνικά, κατέφυγε στα λόγια των Τούρκων. Και ενώ υποδύεται τον οικολόγο, κατέληξε να υπερασπίζεται τον λιγνίτη και την ρύπανση. “Όχι άλλο κάρβουνο”, θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος»

Επανέλαβε αυτό που έλεγε παλαιότερα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος γιατί υπονομεύει τους ίδιους τους δημοκρατικους θεσμούς” και δεν παρέλειψε να σχολιάσει την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι την επόμενη φορά θα πρέπει η κυβέρνηση της αριστεράς να ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας: “… Το Φεβρουάριο του 2019 μιλούσα για πριόνισμα της δημοκρατίας και των θεσμών. Αυτά επιβεβαιώνονται και τώρα. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα επιδιώξει μία δεύτερη φορά αριστερά ώστε να ελέγξει και τους άλλους αρμούς της εξουσίας, ότι θα καταργήσει την διάκριση των εξουσιών και ότι θα υποτάξει την Δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ και το κράτος. Το συμπλήρωσε ο κ. Πολάκης που είπε ότι σχεδιάζουν έλεγχο της Δικαιοσύνης με διορισμό 4.000 δικαστών ενώ τώρα το σύνολο του δικαστικού σώματος αριθμεί 4.300». Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να επιβληθεί στις διαφορετικές τάσεις του κόμματός του και πρόσθεσε επικαλούνται την αριστερά ενώ για πολλούς είναι η ντροπή της αριστεράς…

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η σημερινή ΕΡΤ λειτουργεί… ελεύθερα και δεν έχει καμία σχέση με το «κομματικό φερέφωνο της εποχής ΣΥΡΙΖΑ».

Όλα ρόδινα

Κατά την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός δεν βρήκε κανένα… στραβό στη μέχρι τώρα κυβερνητική πορεία υποστηρίζοντας ότι «νοικοκυριά και επιχειρήσεις πληρώνουν, πλέον, μικρότερο ΕΝΦΙΑ και λιγότερους φόρους και εισφορές. Ήδη, προχωρούν πολλές στρατηγικές επενδύσεις, πολλά έργα ΣΔΙΤ και 180 επιχειρηματικά σχέδια, ενταγμένα στον αναπτυξιακό νόμο. Σύνολο, 4,04 δισ. Όλα αυτά έφεραν ξανά στη χώρα τη διεθνή εμπιστοσύνη, κάτι που δεν ήταν καθόλου δεδομένο: Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο. Και η οικονομία της συνεχώς αναβαθμίζεται. Το στοιχείο αυτό είναι καθοριστικό για την παρούσα συγκυρία, αλλά και για το μέλλον. Γιατί η διεθνής αξιοπιστία της οικονομίας μας είναι η προϋπόθεση για τη διεκδίκηση μικρότερων πλεονασμάτων και, συνεπώς, για την άσκηση δίκαιης και αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής. Αλλά και το θεμέλιο για την ανάπτυξη, όλα τα επόμενα χρόνια» .

Επίσης αναφερόμενος στις επιλογές της κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα είπε: «Στο ίδιο διάστημα, σελίδα γύρισε και η κοινωνία, με το βλέμμα στραμμένο στους πιο αδύναμους: Ο κοινωνικός προϋπολογισμός σταθεροποιήθηκε στα 3,5 δισ, προσθέτοντας και νέες, στοχευμένες παροχές, όπως το επίδομα γέννησης.

Κι αυτό διατηρώντας ακέραια απέναντι στην προεκλογική προπαγάνδα την οποία ακούγαμε, όλα τα μόνιμα κοινωνικά επιδόματα. Ενώ ο βασικός φορολογικός συντελεστής υποχώρησε από το 22% στο 9%».

«Παρά τα προεκλογικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, το αφορολόγητο όριο παρέμεινε, προσαυξημένο, μάλιστα, κατά 1.000 για κάθε παιδί. Ενώ η καινούργια ρύθμιση των “120 δόσεων” ανακούφισε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες» πρόσθεσε.

Το προσφυγικό είναι εθνικό πρόβλημα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από την έκταση και την πολυμορφία του προσφυγικού ζητήματος, ενώ υπερασπίστηκε των επιλογών για κλειστά κέντρα κράτησης και πιο γρήγορες διαδικασίες στο θέμα του ασύλου.

«Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Μόρια μπορεί να κλείσει αν δεν υπάρχει άλλο κέντρο. Θέλω να γνωρίζετε ότι προηγήθηκε διάλογος πολλών εβδομάδων για το θέμα.

Κι αν κάποιοι μας κατηγορούν για καθυστέρηση ήταν γιατί θέλαμε να κουβεντιάσουμε με τις τοπικές κοινωνίες. Και ότι το πρόβλημα αυτό είναι πολύ σοβαρό για να γίνεται παιχνίδι στα χέρια πολιτικάντηδων που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη τους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επισήμανε για άλλη μια φορά ότι «το πρόβλημα είναι εθνικό. Και αν σωστά διεκδικούμε την αλληλεγγύη της Ευρώπης, τότε πρέπει διπλά να την αποδείξουμε μεταξύ μας» υπογραμμίζοντας ότι «ο αγώνας αυτός θα είναι διαρκής και χρειάζεται η βοήθεια όλων των πολιτών. Κυρίως των νησιωτών μας, που τόσο έχουν δοκιμαστεί, αλλά καλούνται τώρα να στηρίξουν τη μόνη ρεαλιστική λύση που προωθεί η κυβέρνηση. Όπως και όλων των υπολοίπων στην χερσαία Ελλάδα, που οφείλουν να συνδράμουν στη λελογισμένη αποφόρτιση των νησιών του Βορειανατολικού Αιγαίου».

Κλείνει η συζήτηση για εκλογές;

Τέλος, ο πρωθυπουργός φάνηκε να απορρίπτει το ενδεχόμενο για πρόωρες εκλογές, καθώς, απαντώντας σε δημοσιεύματα ανέφερε «κάνουν μεγάλο λάθος. Είμαστε ισχυροί και θα γίνουμε ισχυρότεροι. Πιστεύουμε στο πρόγραμμά μας και η εφαρμογή του θα πείσει ακόμη περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε την ευθύνη να κυβερνήσουμε τη χώρα ξανά. Και αυτό θα γίνει στο τέλος της τετραετίας. Γιατί δεν μας εξέλεξαν για να κάνουμε τακτικισμούς, αλλά για να δουλέψουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Και θα φέρουμε».

Πρόσθεσε ότι ο λαϊκισμός, τα ψέματα και η ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ θα ηττώνται καθημερινά μέσα από τις πράξεις της κυβέρνησης και τόνισε «Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ μέχρι να ηττηθεί ξανά».

Επίσης υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε εδώ για να αποστρατεύσουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους. Τα προβλήματα της χώρας θέλουμε να αποστρατεύσουμε. Και θα το κάνουμε. Ο δρόμος της προόδου, των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης για όλους θα συνεχιστεί, λοιπόν, με ορμή» και συμπλήρωσε «Βάζουμε την Ελλάδα μπροστά! Και σε αυτή την προσπάθεια, πρωταγωνιστές και πάλι θα είναι οι Νεοδημοκράτισσες και οι Νεοδημοκράτες. Το μέλλον μάς ανήκει. Εμπρός, λοιπόν, να το κατακτήσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί