«Κύδων Παλάς»: Βαφτίσια για το σύγχρονο, οικολογικό πλοίο των Μινωικών (φωτο – βίντεο)

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η Τελετή Ονοματοδοσίας και Αγιασμού του Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ των Μινωικών Γραμμών στο λιμάνι της Σούδας.

Οι Μινωικές Γραμμές τιμούν την πόλη των Χανίων και την ιστορία τους. Το όνομα του πλοίου είναι εμπνευσμένο από τον βασιλιά Κύδωνα που ίδρυσε την πόλη των Χανίων, την αρχαία Κυδωνία. Ανάδοχος του πλοίου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Νικόλαος Καλογερής, ο οποίος έδωσε στο πλοίο το όνομα “ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ” κάνοντας λόγο για αναβάθμιση των μεταφορών των Χανίων και ευχήθηκε να συμβάλει στην ανάπτυξη και την ευημερία της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, έκανε αναφορά για τη σημασία της εισαγωγής του μεταφορικού ισοδυνάμου και στην Κρήτη, όπως ισχύει και στα υπόλοιπα νησιά της Ελλάδας. Κλείνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε ήρεμες θάλασσες και καλά ταξίδια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα εγκάρδιο καλωσόρισμα και συνεχίστηκε με την καθιερωμένη τέλεση του Αγιασμού από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνό. Έπειτα ακολούθησε η τελετή ονοματοδοσίας του πλοίου “ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ” και ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Διευθύνοντος Συμβούλου των Μινωικών Γραμμών, κ. Αντώνη Μανιαδάκη, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο Καλογερή για την ανάληψη της αναδοχής του πλοίου, προσφέροντας μία τιμητική αναμνηστική πλακέτα.

Με την παρουσία τους τίμησαν τα εγκαίνια του πλοίου, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης, ο Πρόεδρος κ. Ευτύχιος Δαμιανάκης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χανίων, ο Υπολιμενάρχης Χανίων Πλωτάρχης ΛΣ Βασίλης Σημαντηράκης και αξιωματικοί των λιμενικών αρχών, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος. Επίσης, την εκδήλωση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Λευτέρης Αυγενάκης, η εκπρόσωπος Γραφείου της Βουλευτού ΝΔ Ν. Χανίων κας Ντόρας Μπακογιάννη, κα Μαριάννα Μποτονάκη, η εκπρόσωπος του Γραφείου του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χανίων κ. Παύλου Πολάκη κα Κατερίνα Λαγουδάκη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, κ. Γεώργιος Τοπολιανάκης, ο Πρόεδρος ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου κ. Ιωάννης Καψανάκης, ο Πρόεδρος Ναυτικού Mουσείου Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Πετράκης, ο Γενικός Διευθυντής Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς, ο Γενικός Διευθυντής Ιδρύματος Ερευνών & Μελετών “Ελευθέριος Βενιζέλος”, εκπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης των Χανίων και της ευρύτερης περιοχής, των Μ.Μ.Ε., συνεργάτες και φίλοι της εταιρείας, κ.α. Εκ μέρους των Μινωικών Γραμμών, παρευρέθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Αντώνης Μανιαδάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Στελέχη και Αξιωματικοί των πλοίων της εταιρείας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης, στην ομιλία του τόνισε:

«Η εταιρεία μας τιμά τα Χανιά και την ιστορία τους αφιερώνοντας το υπέροχο αυτό πλοίο στην όμορφη πόλη σας, κατά την άποψή μου, την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας. Το σύγχρονο οικολογικό Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ κατασκευάστηκε στη Γένοβα της Ιταλίας υπό την αποκλειστική μου τότε ευθύνη. Μαζί με τα τρία αδερφά του πλοία, είναι τα ταχύτερα συμβατικά, επιβατηγά-οχηματαγωγά του κόσμου. Αποτελεί λοιπόν το νεότερο και ταχύτερο  πλοίο των Χανίων».

Το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ εκτελεί προγραμματισμένα δρομολόγια, με αναχωρήσεις, από το λιμάνι του Πειραιά στις 16:00 και από το λιμάνι της Σούδας στις 23:59.

Το οικολογικό Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ είναι το νεότερο, ταχύτερο πολυτελέστερο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο της γραμμής των Χανίων, που θα προσφέρει, με την αξιοπιστία και την εμπειρία των Μινωικών Γραμμών, υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών εν πλω, πολυτέλεια, άνεση και μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία για το επιβατικό κοινό καθώς επίσης ποιοτική μεταφορά για οχήματα και εμπορεύματα.

Το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ, αξίας 75 εκατομμυρίων ευρώ και ηλικίας 19 ετών, αποτελεί από τα πλέον σύγχρονα και πολυτελή επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία στην Ευρώπη, στην κατηγορία του. Mπορεί να φιλοξενήσει 2.500 επιβάτες το καλοκαίρι / 2.448 επιβάτες το χειμώνα, 758 κλίνες και 700 Ι.Χ. αυτοκίνητα ή 113 φορτηγά και 100 Ι.Χ.. Αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 31,50 κόμβων. Διαθέτει πολυτελές ξενοδοχειακό εξοπλισμό, προσεγμένo σε κάθε λεπτομέρεια (μοντέρνες καμπίνες, self service και a la carte εστιατόρια, bars, σαλόνια, πισίνα, συνεδριακό και εμπορικό κέντρο, ευρύχωρα γκαράζ, κλπ) και υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας και πλοήγησης.

Το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας και είναι ανοικτό για να υποδεχτεί το κοινό:

ΩΡΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΟΙΝΟΥ

•         Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020:  από 15:00 έως 22:00

•         Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020: από 08:00 έως 20:00

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στο λιμάνι της Σούδας, ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το πλοίο, να περιηγηθεί στους φιλόξενους εσωτερικούς χώρους του και να γνωρίσει τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις ανέσεις που θα παρέχονται στο επιβατικό κοινό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του.

Όπως είπε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Αντώνης Μανιαδάκης Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, το «Κύδων Παλάς» είναι ένα σύγχρονο, οικολογικό πλοίο, και είναι το ταχύτερο και νεώτερο πλοίο των Χανίων.

Όπως είπε ο κ. Μανιαδάκης, στόχος της εταιρείας με την δρομολόγηση του πλοίου στην γραμμή Χανιά – Πειραιάς- Χανιά, είναι να προσφέρει στο επιβατικό κοινό και στους επαγγελματίες του νομού και της Δυτικής Κρήτης, ασφαλείς, αξιόπιστες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, έκανε λόγο για αναβάθμιση των μεταφορών των Χανίων και ευχήθηκε να συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Σημείωσε δε, πως είναι ανάγκη η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου και στην Κρήτη.

Δείτε επίσης βίντεο και φωτογραφίες από το zarpanews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί