Αστυνομία: Ο «Μάξιμος Σαράφης» θα καταθέσει με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης

Δύο φορές επικοινώνησε με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης»

Παρά τις αγωνιώδεις μεθοδεύσεις και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της πλειοψηφίας της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, η αρμόδια αστυνομική υπηρεσία ξεκαθαρίζει με έγγραφο που απέστειλε πριν λίγη ώρα στην επιτροπή, πως ο «Μάξιμος Σαράφης» είναι διατεθειμένος να καταθέσει στην επιτροπή. Πέραν αυτού όμως ο αρμόδιος αξιωματικός της Αστυνομίας διαβεβαίωσε, σύμφωνα με την σχετική αναφορά, πως θα μεριμνήσει προκειμένου ο προστατευόμενος μάρτυρας να καταθέσει σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Εισαγγελέως Εγκλημάτων κατά της διαφθοράς, δηλαδή από ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων, και μάλιστα και αλλοιωμένη φωνή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος αξιωματικός της αστυνομίας στην αναφορά που εστάλη στα μέλη της επιτροπής πριν από λίγο, γνωστοποιεί πως χτες (20/2/2020) το μεσημέρι ο προστατευόμενος μάρτυρας με πλασματική ονομασία «Σαράφης Μάξιμος» συνομίλησε μαζί του και του ανέφερε πως ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της επιτροπής δεν ήταν από απείθεια, αλλά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου σχετικά με τη διαφύλαξη της μυστικότητάς του, καθώς η επιτροπή απέρριψε το αίτημα του να εξετασθεί με τεχνικά μέσα ηχητικής μετάδοσης της κατάθεσής του, με αλλοιωμένη φωνή.

Ο Μάξιμος Σαράφης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να διαβεβαίωσε μάλιστα τον αξιωματικό του αρμοδίου τμήματος πως επιθυμεί να συνεργαστεί με την επιτροπή και να συμβάλει στο σκοπό της με την εξέτασή του, εφόσον όμως τηρηθούν οι αναγκαίες εγγυήσεις.

Ο αρμόδιος αστυνομικός διαβεβαίωσε μάλιστα τον «Μάξιμο Σαράφη» πως η υπηρεσία του ως αρμόδια για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο, όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την αρμόδια προς τούτο Εισαγγελέα Εγκλημάτων κατά της διαφθοράς, ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και τις κατευθύνσεις της σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Από την πλευρά του ο «Μάξιμος Σαράφης», κατόπιν αυτής της σημαντικής διαβεβαίωσης, απάντησε στον αρμόδιο αξιωματικό της Αστυνομίας πως βρίσκεται στη διάθεση της επιτροπής και θα μεταβεί στον τόπο που θα του υποδεχθεί από το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων προκειμένου να μεταφερθεί στον ειδικό χώρο μετάδοσης καταθέσεων αυτής, εφόσον αυτό του γνωστοποιηθεί εγκαίρως.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής, ο προστατευόμενος μάρτυρας επικοινώνησε δύο φορές με το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛΑΣ, χθες Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο τηλεφώνημα στο Τμήμα Προστασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε στις 12:12 της Πέμπτης. Ο «Μάξιμος Σαράφης» επανήλθε με νεότερο τηλεφώνημα στο Τμήμα Προστασίας στις 18:50. Και στις δύο επικοινωνίες του δήλωσε ότι ο λόγος που δεν προσήλθε ενώπιον της ειδικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να εξεταστεί, δεν ήταν από απείθεια αλλά το γεγονός ότι δεν τηρήθηκαν οι εγγυήσεις του νόμου για τη διαφύλαξη της ανωνυμίας του.

Για όλα αυτά ενημερώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ειδική επιτροπή της Βουλής με έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έγγραφο προκύπτει ότι το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων διαβεβαίωσε τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» ότι ως αρμόδιο για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν διαταχθεί για τον ίδιο, όπως αυτά προσδιορίστηκαν από την αρμόδια προς τούτο Εισαγγελία Εγκλημάτων κατά της Διαφθοράς, ενεργεί σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις της, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί