Αναβίωσαν παραδοσιακό κρητικό γάμο στους δρόμους του Ηρακλείου

Πλούσιες ήταν οι χθεσινές εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης στους δρόμους του κέντρου του Ηρακλείου.

Δείτε: Σε ρυθμούς Τσικνοπέμπτης το Ηράκλειο (Φωτο)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, κανταδόροι και χορευτές ξεκίνησαν από την Πλατεία Ελευθερίας, προς τους πεζόδρομους Δαιδάλου, Περδικάρη, Κοραή, Μιλάτου, Μεραμβέλλου, κάνοντας στάσεις για το «γαϊτανάκι» και καταλήγοντας στην πλατεία Αγίου Τίτου. εκεί στήθηκε ένα θεατρικό-χορευτικό δρώμενο αποκριάτικου παραδοσιακού κρητικού γάμου!

Την διοργάνωση της «Καστρινής Αποκριάς 2020» έχει ο Δήμος Ηρακλείου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ)
Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη με την παραδοσιακή χορευτική ομάδα Ε.Μ.& Κ. Φαραζάκη που ευχαριστούν μουσικούς και όλους τους χορευτές του τμήματος κρητικών που συμμετείχαν. Σχολή χορού μουσικής και παραστατικών τεχνών, «Οι Κρείττονες».


Την παρουσίαση της εκδήλωσης την είχε ο Κώστας Φαραζάκης.
Στην καντάδα συμμετείχαν οι μουσικοί: στην Λύρα Δημήτρης Βερεράκης, Μιχάλης Ρεθεμνιωτάκης Μανώλης Σχοιναράκης, στο βιολί ο Μανώλης Μπομπολάκης, στα Λαούτα Ιωάννης Μαρτσακης Μυρων Φραγκιαδάκης, Μάνος Φραγκιαδάκης, Μιχάλης Σταυρουλάκης, Νίκος Κρανιωτάκης, στην κιθάρα Παντελής Σαλούστρος στα κρουστά Κωστας Σηφάκης.


Υπεύθυνη διοργάνωσης κ. Μάρα Παναγιωτάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί