Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο: Συνεχίζεται το ταξίδι

Αυτή την Κυριακή, 23/2, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Συνεχίζεται το ταξίδι στα ιδιαίτερα μουσικά μονοπάτια, με οδηγούς κορυφαίους Έλληνες και ξένους μουσικούς, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Την ερχόμενη Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, στις 21:00, με τη συνεργασία του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος, στο πλαίσιο του Θεματικού Κύκλου | Μουσικές του Κόσμου, παρουσιάζεται η 3η συναυλία με τίτλο «Μουσικές Διαδρομές στο Λαβύρινθο ΙΙΙ», στην αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού», η οποία περιλαμβάνει:

1ο μέρος: Περικλής Παπαπετρόπουλος (σάζι), Cihan Türkoğlu (σάζι) 

“Muhabbet”: τραγούδια από τις δύο πλευρές του Αιγαίου (Τουρκία & Ελλάδα)

Η μουσική των ελληνικών νησιών του Αιγαίου και των δυτικών παράκτιων περιοχών της Τουρκίας μοιράζονται πολλά κοινά στοιχεία. Το ίδιο συμβαίνει στη μουσική του ελληνικού και τουρκικού γεωγραφικού τομέα της ευρύτερης περιοχής της Θράκης. 

Ο Περικλής Παπαπετρόπουλος και ο Cihan Türkoğlu, δύο αναγνωρισμένοι μουσικοί και δάσκαλοι στο σάζι, διερευνούν τις διαφορές και τις ομοιότητες των αντίστοιχων παραδόσεών τους. Το σάζι είναι ένα όργανο από την οικογένεια των λαουτοειδών με καταγωγή τόσο από την κεντρική Ασία όσο και από διάφορες περιοχές της Μεσογείου. Εδώ και πολλούς αιώνες είναι το αγαπημένο όργανο των βάρδων της Ανατόλιας (Aşık)

2ο μέρος: Μάρθα Μαυροειδή (φωνή, λάφτα), Στρατής Ψαραδέλλης (πολίτικη λύρα), Γιώργος Βεντουρής (κοντραμπάσο), Ελεάννα Παπανικολοπούλου (κρουστά)

Παραδοσιακά τραγούδια από το Ανατολικό Αιγαίο και τη Μικρά Ασία

Η Μάρθα Μαυροειδή είναι μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής σήμερα. Είναι τόσο δεινή οργανοπαίχτρια όσο και μοναδική τραγουδίστρια με ευρύ φάσμα εμπειρίας σε διάφορα ιδιώματα. Στο δεύτερο μέρος αυτής της συναυλίας θα παρουσιάσει μια σειρά τραγουδιών από το Ανατολικό Αιγαίο καθώς και από τη Μικρά Ασία. Θα πλαισιώνεται από τον Στράτη Ψαραδέλλη στην πολίτικη λύρα, τον Γιώργο Βεντουρή στο κοντραμπάσσο, και την Ελεάννα Παπανικολοπούλου στα κρουστά.

Έκδοση εισιτηρίων – Τιμές

Η διάθεση των εισιτηρίων, αξίας 5 και 8 ευρώ (γενικής εισόδου) ξεκίνησε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθευτούν:

  1. Ηλεκτρονικά, από το online σύστημα του ΠΣΚΗ, ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://bit.ly/38F9Lf6 
  1. Από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00 και Σάββατο 10:00 – 14:00
  1. Από το βιβλιοπωλείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00 – 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί