Κρήτη: Αθωώθηκε μετά από 13χρονια για υλικό παιδικής πορνογραφίας

Λόγω αμφιβολιών

Αθώο λόγο αμφιβολιών έκρινε ομόφωνα την Πέμπτη το Εφετείο Χανίων τον 53χρονο κάτοικο Ρεθύμνου, που μετά από 13 χρόνια δικαστικών περιπετειών, αισθάνθηκε δικαίωση, για τον εφιάλτη που ζει από το 2007.

Ο άνδρας, που κατηγορούνταν για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή για την παραγωγή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ανήλικοι που δεν είχαν συμπληρώσει το δέκατο (10) έτος της ηλικίας τους

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο 53χρονος, αφού όπως τόνισε δεν δέχεται ότι τον τον εγκλώβισε κάποιος, όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, ωστόσο, ζήτησε να αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του λευκού ποινικού μητρώου και του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος αυτά τα 12 χρόνια δεν υπέπεσε σε κάποια άλλη αξιόποινη πράξη.

Το δικαστήριο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι μεταξύ άλλων προσπάθησαν να παρουσιάσουν σοβαρές αντενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου και βάσει παλιότερων αποφάσεων, ζήτησε να αθωωθεί σε εφαρμογή της αρχής in dubio pro reo (εν αμφιβολία υπέρ του κατηγορουμένου).

Στο άκουσμα της απόφασης ο κατηγορούμενος, που για μια ακόμη φορά επικαλέστηκε ότι δεν τέλεσε ο ίδιος την συγκεκριμένη πράξη, αλλά τρίτα πρόσωπα που έκαναν, με την συγκατάθεσή του, χρήση του ηλεκτρονικού του υπολογιστή με τρόπο που ο ίδιος αγνοούσε και δεν μπορούσε να ελέγξει, εμφανώς ανακουφισμένος βούρκωσε και στη συνέχεια πνίγηκε στις αγκαλιές της αδελφής και των φίλων του.

Θυμίζουμε ότι στις 24-12-2007, έπειτα από σήμα της Interpol Γερμανίας και έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του 53χρονου στο Ρέθυμνο, είχαν βρεθεί στο λάπτοπ του 3 βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης Α’ βαθμου είχε καταδικαστεί το 2014 από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε 15 (φυλάκιση).

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, το 2017 η πράξη μετατράπηκε σε πλημμέλημα και παραγράφηκε, όμως ο Άρειος Πάγος, ένα χρόνο αργότερα αναίρεσε την απόφαση και παρέπεμψε την υπόθεση για τη σημερινή συζήτηση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί