Κ. Αρβανίτης: Το κύμα της αλληλεγγύης, μια ανάσα για τη Ruqia

Δήλωση του ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – GUE/NGL και τακτικού μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ε/Κ, Κώστα Αρβανίτη, για την υπόθεση της 19χρονης Ruqia και το κύμα αλληλεγγύης και στήριξής της:

Χθες το βράδυ, ήρθε στο φως η υπόθεση της Ruqia. Μιας 19χρονης Ιρακινής που κρατούνταν σε κελί της Λέσβου και κινδύνευε με απέλαση στην Τουρκία -μια χώρα που αρχικά είχε κριθεί μη ασφαλής για την επιστροφή της, αλλά στην πορεία η απόφαση άλλαξε- την ίδια ώρα που η υπόλοιπη οικογένειά της βρίσκεται στο ΚΥΤ της Μόριας.

Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες oι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης και το θέμα έλαβε διεθνείς διαστάσεις. Το SPD, η Σκα Κέλλερ, ευρωβουλεύτρια και επικεφαλής των Πρασίνων, ο Claude Moraes, Άγγλος Εργατικός, τ. ευρωβουλευτής και τ. πρόεδρος της επιτροπής LIBE, η Clare Daly Ιρλανδή ευρωβουλεύτρια της GUE/GNL, o Erik Marquardt, ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πλήθος άλλων Αριστερών, Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, συνέδραμαν στον αγώνα, με δημόσιες δηλώσεις στήριξης στη 19χρονη κοπέλα και κατακραυγής για την απαράδεκτη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, της αστυνομίας και του αρμόδιου Υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Λίγες μόλις ώρες μετά την τεράστια κινητοποίηση, η 19χρονη Ruqia αφαιρέθηκε από τη λίστα προς απέλαση. Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις όσον αφορά την κράτησή της και την επανένωση με την οικογένειά της και βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τον δικηγόρο της.

Η Ruqia δεν θα απελαθεί. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επανενωθεί με την οικογένειά της, ελεύθερη. Η Ruqia δεν θα απελαθεί, και αυτό συνιστά μια πολύ σημαντική νίκη, που μας υπενθυμίζει την ανάγκη να είμαστε διαρκώς υπ’ ατμόν, διαρκώς σε επαγρύπνηση, ώστε να εντοπίζουμε και να καταδικάζουμε δημόσια κάθε τέτοια κατάφωρη αδικία.

Που μας υπενθυμίζει ότι η φωνή μας έχει δύναμη.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί