Ν.Βούτσης: Ένα ακόμα επεισόδιο στην αντιθεσμική προσπάθεια για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Novartis και των πολιτικών ευθυνών

Το καθεστώς του «προστατευόμενου μάρτυρα» αποτελεί διεθνώς μία μεγάλη ασπίδα του δικαιϊκού συστήματος για την ανακάλυψη και την αποκάλυψη πολύ μεγάλων υποθέσεων που έχουν σχέση με τη διαφθορά, υπογράμμισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής

Ως ένα ακόμη επεισόδιο αντιθεσμικών μεθοδεύσεων για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Novartis χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα με τους προστατευόμενους μάρτυρες ο τ. Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Σε συνέντευξη, που έδωσε  στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 ο τ. Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το καθεστώς του «προστατευόμενου μάρτυρα» αποτελεί διεθνώς μία μεγάλη ασπίδα του δικαιϊκού συστήματος για την ανακάλυψη και την αποκάλυψη πολύ μεγάλων υποθέσεων που έχουν σχέση με τη διαφθορά.

Μία σειρά γεγονότων στη λειτουργία της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής αναδεικνύει την πρόθεση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ για τη συγκάλυψη του μεγάλου αυτού σκανδάλου υπογράμμισε ο τ. Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προσθέτοντας ότι με τις ενέργειες που γίνονται καταργείται επί της ουσίας η διεθνής νομοθεσία των εγγυήσεων για τους προστατευόμενους μάρτυρες.

Σημεία συνέντευξης Νίκου Βούτση

•    Βλέπουμε ένα ακόμη επεισόδιο για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Novartis και των ενδεχόμενων ευθυνών πολιτικών προσώπων μέσω αντιθεσμικών μεθοδεύσεων, στις οποίες συμμετέχει δυστυχώς κατά τη γνώμη μου και η πλειοψηφία της Επιτροπής της Βουλής. Διότι καταργείται επί της ουσίας η διεθνής νομοθεσία των εγγυήσεων για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Αυτό είναι μείζον ζήτημα και είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε όλα όσα έχουμε δει ως τώρα.  Θυμάστε ότι αυτή η Επιτροπή διά της πλειοψηφίας της κατάργησε τη συμμετοχή σε δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή μπορεί να κληθούν ως μάρτυρες ενώ στην πλειοψηφία της συμμετέχουν και συνάδελφοι οι οποίοι έχουν και επαγγελματική σχέση με εγκαλουμένους σε αυτήν την υπόθεση. Αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά είναι μία σειρά από γεγονότα που οδηγούν στη σαφή πρόθεση της πλειοψηφίας, εν προκειμένω της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛΛ για τη συγκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου της Novartis. Παρακολουθούμε αυτά τα επεισόδια να εξελίσσονται προφανώς με αντιθεσμικές μεθοδεύσεις.

•    Εγώ δεν ξέρω κανέναν προστατευόμενο μάρτυρα και λυπάμαι πολύ που στελέχη, συνάδελφοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου,  άκουσα ότι και ο κύριος Γεωργιάδης είπε ποιος έχει μαλλιά και ποιος δεν έχει εξ αυτών, ασχολούνται με ένα τέτοιο τρόπο απολύτως αντιδικονομικό με μία πολύ ευαίσθητη πτυχή που υπάρχει για τις εγγυήσεις για το καθεστώς των προστατευόμενων μαρτύρων. Επαναλαμβάνω ότι αυτό το καθεστώς είναι  όχι απλά διεθνώς αναγνωρισμένο αλλά αποτελεί μία μεγάλη ασπίδα του  δικαιϊκού συστήματος διεθνώς για την ανακάλυψη και την αποκάλυψη πολύ μεγάλων υποθέσεων που έχουν σχέση με τη διαφθορά.  Με αυτήν την έννοια υπάρχει μία έμμεση πλην σαφής παρέμβαση καταλυτική και ακυρωτική της δικονομικής διαδικασίας.

•    Η συγκεκριμένη Επιτροπή της Βουλής υποτίθεται ότι εξετάζει το κατά πόσον ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε ή δεν είχε σχέση με εισαγγελείς αυτής ή  και άλλων υποθέσεων. Αντί αυτού προσπαθούν μέσω αυτής της διαδικασίας να συγκαλύψουν το πολύ μεγάλο σκάνδαλο της Novartis.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί