Λ. Μενδώνη: Την Άνοιξη του 2021 τα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού μουσείου Χανίων

Την αισιοδοξία της ότι την άνοιξη του 2021 θα εγκαινιαστεί το νέο αρχαιολογικό μουσείο Χανίων στην περιοχή της Χαλέπας, εξέφρασε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που πραγματοποιεί επίσκεψη στα Χανιά. Επισκέφθηκε τον χώρο του νέου μουσείου και μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για τη λειτουργία του.

Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, «η Εφορεία Αρχαιοτήτων κάνει πολύ καλή δουλειά, προχωρεί τις διαδικασίες μέσα στο πρόγραμμα, επομένως με συνέπεια στο χρονοδιάγραμμα θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εγώ ελπίζω ότι την άνοιξη του 2021 το μουσείο θα εγκαινιαστεί».

   Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, η κ. Μενδώνη απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφέρθηκε στις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ώστε να λειτουργήσει το μουσείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι εκκρεμότητες είναι να στηθεί η έκθεση. Αλλά για να στηθεί μία έκθεση χρειάζεται η προμήθεια των βιτρινών, η προμήθεια όλου του εποπτικού υλικού, όλων των μέσων που θα καταστήσουν τα εκθέματα εύληπτα στον επισκέπτη, αισθητικά όμορφα και προφανώς θα εξυπηρετούν την παιδαγωγική αντίληψη και εκπαιδευτική αξία που έχει ένα μουσείο. Αυτά λοιπόν προϋποθέτουν μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς που, με βάση την κείμενη νομοθεσία, απαιτούν πολύ χρόνο. Η υπηρεσία, η Εφορεία Αρχαιοτήτων είναι απολύτως συνεπής στις διαδικασίες, οι οποίες όμως ακολουθούν τα χρονοδιαγράμματα που προβλέπουν οι νόμοι».

    Η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε, επίσης, εν εξελίξει έργα της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων ενώ το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί