Δ. Παπαγγελόπουλος: Η Επιτροπή ερευνά τις δικές μου ευθύνες, τι σχέση έχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες; (Βίντεο)

Γιατί δεν καλείται στην Προανακριτική να καταθέσει ο μηνυτής του Δ. Παπαγγελόπουλου, Αν. Σαμαράς και γιατί καλούνται οι προστατευόμενοι μάρτυρες για την Novartis να καταθέσουν σε μια άσχετη υπόθεση ήταν τα δύο ερωτήματα που έθεσε ο Δ. Παπαγγελόπουλος σε παρέμβασή του.

«Πέρα του παρανόμου της προσκλήσεώς τους των προστατευόμενων μαρτύρων διότι ο νόμος λέει ότι αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους μόνο στο Δικαστήριο και με συναίνεσή τους» είπε σε παρέμβασή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος ρωτώντας:

«Η Επιτροπή ερευνά τις δικές μου ευθύνες για τα φοβερά και τρομερά που έχω κάνει εις βάρος της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Τι σχέση έχουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με την υπόθεση αυτή; Εδώ η Επιτροπή δεν καλεί τον μηνυτή μου, τον Αντ. Σαμαρά. Τον κρύβει».

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε στην εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, «κ. Λιακούλη για τα τρομερά και φοβερά που άκουσε στην Προανακριτική. Προφανώς εννοεί όσα άκουσε σε βάρος μου. Αυτά τα φοβερά και τρομερά σαν μέλος μιας Επιτροπής που λειτουργεί ως Εισαγγελέας δεν πρέπει να ακούσει και την δική μου άποψη; Αυτό είναι νομικό ολίσθημα. Θα κληθώ στην Επιτροπή και θα τα πω ή θα τα πω στα Δικαστήρια καθώς είναι βέβαιο ότι θα με παραπέμψουν. Επίσης είπε για την αίτηση εξαίρεσής μου, χωρίς να λέει σε τι συνίσταται το αίτημα εξαίρεσης».

«Ζήτησα να εξαιρεθεί ο κ. Πλεύρης διότι είναι μέλος της Επιτροπής που ενεργεί ως Εισαγγελέας εις βάρος μου και ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο είναι δικηγόρος του μηνυτή μου του κ. Σαμαρά. Θα έπρεπε ο ίδιος να κάνει αίτημα αποχής».

Κατ. Μπρ., Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί