«Δεν αίρεται το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν προσέρχονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης», λένε πηγές του Αρ. Πάγου

«Δεν αίρεται το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν προσέρχονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης» επισημαίνουν πηγές του Αρείου Πάγου, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δεν συνιστά δε ποινική ευθύνη η μη εμφάνιση τους στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής».

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το tvxs.gr, τονίζουν επίσης ότι η μόνη αρμόδια σε σχέση με το καθεστώς που διέπει τους προστατευόμενους μάρτυρες είναι η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως από τη ΝΔ διέρρεαν τις προηγούμενες μέρες ότι τυχόν μη προσέλευση των προστατευόμενων μαρτύρων στην Προανακριτική θα μπορούσε να προκαλέσει την άρση του καθεστώτος προστασίας. Μάλιστα σημείωναν ζητηθεί από την Προανακριτική επιτροπή η άρση του καθεστώτος προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες αν οδηγηθεί -μετά τον «Μάξιμο Σαράφη»- σε «ναυάγιο» και η εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί