Σε απολογία απεργοί για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, με εντολή Μητσοτάκη

Υποκινούμενες κατά τον Κ. Καραμανλή οι κινητοποιήσεις

Μετά από εντολή του πρωθυπουργού ο υπουργός Μεταφορών μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και θα κληθούν σε απολογία οι υπεύθυνοι για την κατάληψη στο αμαξοστάσιο του Ρέντη.

Αυτό δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Αχ. Καραμανλής ξεκαθαρίζοντας «πως η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί τέτοιες συμπεριφορές… δεν μπορεί η συγκεκριμένη μειοψηφία ανθρώπων να κρατά σε ομηρία ανθρώπους».  

Προειδοποίησε με βαριές συνέπειες

«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το έτσι θέλω, με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές, και κλείδωσε παρανόμως το αμαξοστάσιο στο Ρέντη. Μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε να δουλέψουν», πρόσθεσε και κάλεσε τους εργαζόμενους «να αποχωρήσουν και να ανοίξει το αμαξοστάσιο, αλλιώς οι συνέπειες θα είναι βαριές».

Σε ερώτηση εάν θα ελεχθούν μόνο πειθαρχικά, ο υπουργός απάντησε ότι η εκτελεστική εξουσία κινείται πειθαρχικά και η δικαστική με τις διαδικασίες που προβλέπει η δικαιοσύνη.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Καραμανλής, ενώ η απόφαση συμμετοχής στην απεργία πάρθηκε από χθες στις 7 το απόγευμα, δεν ειδοποιήθηκε το επιβατικό κοινό αλλά ούτε και η διοίκηση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Υποκινούμενες και κατά τον υπουργό οι κινητοποιήσεις

Επίσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχολίασε το εξής: «Δεν υποκινήθηκαν οι απεργίες από εργατοπατέρες που ανήκουν στην ΝΔ… Σημασία δεν έχει από ποιους υποκινήθηκαν, σημασία έχει πως σήμερα ταλαιπωρήθηκε εκατομμύρια κόσμος».

Θυμίζουμε ότι αρχές χθες βράδυ διαρροές κύκλοι της κυβέρνησης χαρακτήριζαν «υποκινούμενες» τις απεργιακές κινητοποιήσεις κατά του νέου ασφαλιστικού κάνοντας λόγο για «εργατοπατέρες» και.. διαμαρτύρονταν υποστηρίζοντας ότι οι συνδικαλιστές δεν αντιδρούσαν το ίδιο δυναμικά στο νόμο Κατρούγκαλου, ξεχνώντας, φυσικά, τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν εκείνο το διάστημα. 

Εφημερίδα των Συντακτών

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί