Έφυγε από τη ζωή ο κρητικής καταγωγής γραμματέας του ΕΑΜ, Μιχάλης Βασιλάκης

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα μετά από πολυήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομειου Πατρών ο γραμματέας του Eργατικού ΑντιΪϊμπεριαλιστικού Μετώπου, Μιχάλης Βασιλάκης.

Δίπλα του βρισκόντουσαν κάθε λεπτό η οικογένειά του και οι πολιτικοί του σύντροφοι. Ηταν παντρεμένος με την πρώην δημοτική σύμβουλο Ουρανία Μπίρμπα με την οποία έχουν αποκτήσει μία κόρη, τη Μαρία.

Ο Μιχάλης Βασιλάκης και το ΕΑΜ

Ο Μιχάλης Βασιλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη αλλά «πολιτογραφήθηκε» Πατρινός με τη μακρόχρονη παραμονή του στην Πάτρα.

Ήταν γραμματέας του ΕΑΜ από την ίδρυσή του το 1985, όταν στελέχη του ΚΚΕ διαφοροποιήθηκαν, αποχώρησαν ή διαγράφηκαν από την τότε ηγεσία του κομμουνιστικού κόμματος.

Το πιο δυναμικό κομμάτι των διαφωνούντων ήταν στην Πάτρα και εξ αιτίας αυτού το ΕΑΜ ξεπήδησε από την αχαϊκή πρωτεύουσα υπό την ηγεσία του Μιχάλη Βασιλάκη.

Η υπόθεση Τεμπονέρα

Ο Νίκος Τεμπονέρας ήταν μέλος του ΕΑΜ και σύντροφος του Μιχάλη Βασιλάκη. Μετά τη δολοφονία του καθηγητή ο Μιχάλης Βασιλάκης κατέβαλε κάθε προσπάθεια να βγει στο φως η αλήθεια και να οδηγηθεί στη φυλακή ο δολοφόνος. Δεν έλειψε ούτε μια ημέρα από τις πολύμηνες δίκες στο Βόλο και τη Λάρισα όπου έγινε το Εφετείο, ενώ κάθε χρόνο ήταν κεντρικός ομιλητής φυσικά στις επετειακές εκδηλώσεις για τη δολοφονία Τεμπονέρα.

Συλλυπητήρια Πελετίδη

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του για τον θάνατο του Μιχάλη Βασιλάκη και συλλυπείται θερμά για την απώλειά τους, την σύζυγό του, πρώην δημοτική σύμβουλο Ουρανία Μπίρμπα, την κόρη τους Μαρία και τους οικείους του.


Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί