Αλ. Τσίπρας στον Alpha: Θέλουμε να δώσουμε ένα μέλλον στους πιο αδύναμους, τους πολλούς (Βίντεο)

 “Ένα κράτος-λάφυρο εμπόδισε την προσπάθειά μας την πρώτη τετραετία”

Σήμερα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, στις 10:30 το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στον Alpha και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις συνεχόμενες κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως την χρεοκοπία της χώρας, το προσφυγικό κ.α.

Ερώτηση δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την αναφορά του στην ομιλία της Κ.Ε. για τους «αρμούς της εξουσίας» που όπως εξήγησε εννοούσε την εκτελεστική εξουσία και το κράτος λάφυρο που είχε δημιουργηθεί από τη Δεξιά.

«Μιλάω για την εκτελεστική εξουσία και αν δεν απομονωνόταν μόνο η φράση θα γινόταν κατανοητό ότι αναφέρθηκα στο ναρκοθετημένο πεδίο που βρήκαμε στην Διοίκηση του κράτους. Ένα κράτος λάφυρο που εμπόδισε την προσπάθειά μας την 1η τετραετία»

«Όταν μπήκα στο Μαξίμου δεν ήξερα τι ήταν το κόκκινο τηλέφωνο. Σήμερα όμως όλοι μας έχουμε σωρευμένη εμπειρία. Δεν αρκεί να έχεις τη βούληση αλλά χρειάζεται και το πώς δηλαδή θα εφαρμόσεις το σχέδιο, το πρόγραμμα σου.»

«Κανόνες, διαφάνεια, αξιοκρατία είναι η μόνη απάντηση στο κομματικό κράτος που δημιούργησαν οι προηγούμενοι» υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

«Πριν αναλάβουμε εμείς ο Κυρ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης και μέσα σε μια νύκτα με μια υπογραφή έβαλε τους δικούς του στην Διοίκηση. Οι τεχνοκράτες οφείλουν να είναι άρτια εκπαιδευμένοι και να λειτουργούν όχι με βάση το κομματικό συμφέρον αλλά με βάση το τι ορίζει το Σύνταγμα».

«Δεν μπορεί να είναι ρουσφέτια του παλιού πολιτικού συστήματος σε αυτό αναφερόμουν όταν μίλησα για τους «αρμούς» της εξουσίας».

«Συνειδητά άνοιξα τη συζήτηση» είπε ο κ. Τσίπρας και υπενθύμισε την ταινία: «Κοίτα ποιος μιλάει» και αναφέρθηκε στους διορισμούς του Μητσοτάκη ότι δηλαδή έβαλε τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου στην ΕΡΤ ή διοικητή στην ΕΥΠ άνθρωπο χωρίς πτυχίο.

Απαντώντας αν αμφισβητείται ο ίδιος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα ζωντανά και τα υγιή κόμματα εμείς όμως έχουμε την κουλτούρα του ζωντανού διαλόγου πολλές φορές μοιάζει θορυβώδης αλλά στο δια ταύτα υπάρχει ένα σχέδιο που δεν αμφισβητείται. Υπάρχει συντροφικότητα και αλληλεγγύη σε πλήρη αντίθεση με τα κόμματα της δεξιάς.»

Μιλώντας για το προσφυγικό ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως είναι «ένα θέμα ποιος φταίει για τις προσφυγικές ροές και ποιος για το ότι κλείσανε τα σύνορα. Από τη στιγμή που άλλαξε η κυβέρνηση όμως πρέπει να συνειδητοποίησαν ότι τους πρόσφυγες δεν τους έφερνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ασκούμε κριτική για το πώς το διαχειρίζεται το πρόβλημα η Ν.Δ.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί