Στην απεργία και τη συγκέντρωση στο ΕΚΗ καλεί η Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων

Η ΑΚΕ (Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων) Ηρακλείου καλεί το σύνολο των εργαζομένων του ΕΚΗ  να συμμετάσχει καθολικά στην απεργία στις 18 Φλεβάρη διεκδικώντας την κατάργηση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και μια δημόσια, καθολική,υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση».

Για μας, παραμένουν αδιαπραγμάτευτα τα αιτήματα για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, τη σταδιακή επιστροφή όλων των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων και την ενίσχυση του δημόσιου, κοινωνικού, αναδιανεμητικού και αλληλέγγυου χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Αγωνιζόμαστε για τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, άμεσα από τα 67 στα 60 και από τα 40 χρόνια ασφάλισης στα 35 και στα ΒΑΕ, στα 55 και 30 χρόνια αντίστοιχα, για την πλήρη σύνταξη, με προοπτική την περαιτέρω μείωσή τους. Με την υψηλή ανεργία, τη διευρυμένη ελαστική και ανασφάλιστη εργασία, τη μερική απασχόληση και την αύξηση των ορίων ηλικίας για την είσοδο στην εργασία, στο μέλλον κανένας εργαζόμενος δεν θα συμπληρώνει τις προϋποθέσεις για πλήρη σύνταξη και έτσι με τα σημερινά ποσοστά αναπλήρωσης, οι συνταξιούχοι, ιδιαίτερα με λιγότερο από 30 χρόνια εργασίας, θα παίρνουν, αντί σύνταξης, ουσιαστικά προνοιακό επίδομα.

Ως ΑΚΕ εκφράζουμε την πλήρη στήριξή μας στους μικρούς και μεσαίους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους αυτοαπασχολούμενους, που τα τελευταία χρόνια, με τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και την αντίστοιχη φορολογική λαίλαπα, βρέθηκαν να μην μπορούν να ζήσουν από την εργασία τους, έκλεισαν τα μαγαζιά τους, τα γραφεία και τις μικρές τους επιχειρήσεις, πούλησαν τα χωράφια  τους και αναγκαστικά βγήκαν στην ανεργία.

      Απαιτούμε αμέσως,

  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
  • Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα, άλλα και με το «κούρεμα» του PSI (138δις) όλα τα χρόνια των μνημονίων.
  • Να σταματήσει το αίσχος στις καθυστερήσεις έκδοσης και απονομής των συντάξεων και του εφάπαξ.

18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

                       Τα Μέλη Τζαγκαράκης Μανώλης /Μαματζάκης Βαγγέλης

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί