Στη Βουλή το ασφαλιστικό, στους δρόμους οι εργαζόμενοι

Στους δρόμους ενάντια στο νέο ασφαλιστικό, το οποίο κατατίθεται τη Δευτέρα 17/2 στη Βουλή, θα βγουν αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι, με την ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας-Πειραιά και το ΠΑΜΕ να προκηρύσσουν 24ωρη απεργία.

Στο κέντρο της Αθήνας θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις: μία του ΠΑΜΕ στις 10.30 στα Προπύλαια (η κινητοποιήση του ΠΑΜΕ στον Πειραιά είναι προγραμματισμένη για τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ αυτή της Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Άγαλμα Βενιζέλου) και μια της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στις 11.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ, απεργιακή συγκέντρωση στα Χαυτεία, στις 10:30, έχουν προγραμματίσει, από την πλευρά τους,  πρωτοβάθμια σωματεία.

Απεργία στα Μέσα Μεφοράς

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς θα μείνει την Τρίτη η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά απεργούν ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα Δευτέρα στη Βουλή. Δεν θα λειτουργήσει το σύνολο των αστικών συγκοινωνιών, ήτοι λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, τραμ και μετρό.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς αύριο, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (δακτύλιος).

Κανονικά θα κινηθούν ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα σε όλη τη χώρα.

Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) κήρυξε τρίωρη στάσης εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ (12:00 με 15:00).

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ , μετά την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, με την κατάργηση της αιτιολογημένης απόλυσης,  την υποβάθμιση και του ΣΕΠΕ, την  αποδιάρθρωση του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μια σειρά άλλες αντεργατικές διατάξεις, που οδηγούν  καθημερινά σε  απολύσεις και μειώσεις μισθών, επιτίθεται στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τους χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνεται αναλυτικά:

Με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ενώ  δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες  σε χιλιάδες συνταξιούχους , διαψεύδεται με πάταγο  από την ίδια την πραγματικότητα:

·                 Δίνει  ελάχιστες αυξήσεις μόνο σε λίγους, ενώ για την μεγάλη  πλειοψηφία, επιφυλάσσει νέες μειώσεις συντάξεων, μέσω της κατάργησης της 13ης σύνταξης.

·                 Προβλέπει λιγότερα χρήματα για κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020.

·                 Αποσυνδέει την ασφαλιστική εισφορά από το εισόδημα, αυξάνοντας σημαντικά τις ασφαλιστικές εισφορές για το 90%  των ελεύθερων επαγγελματιών, ευνοώντας  σαφώς τα μεγάλα εισοδήματα.

·                 Ανοίγει την πόρτα για την κατάργηση της επικουρικής σύνταξης και του εφάπαξ με τη συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ στον ΕΦΚΑ, ενώ ταυτόχρονα συρρικνώνει το χώρο της δημόσιας κοινωνική ασφάλισης, που έχουν κατακτήσει με αίμα  και αγώνες οι εργαζόμενοι, για να τη δώσει «βορρά» στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

·                 Μειώνει την εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ, οδηγώντας σε μεγάλη μείωση των κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας και  περικοπές στα προγράμματα  απασχόλησης.

Ο κόσμος της εργασίας, οι συνταξιούχοι και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία θα δώσουν  απάντηση στα ψέματα και τις επικοινωνιακές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τις προσπάθειες διάλυσης της δημόσιας  κοινωνικής ασφάλισης. Με ενότητα και αγώνα θα  διεκδικήσουν ένα ασφαλιστικό σύστημα δημόσιο, αναδιανεμητικό, καθολικό, που θα σέβεται τους κόπους και τον ιδρώτα του κόσμου της δουλειάς. Που θα δίνει αξιοπρεπείς συντάξεις και θα αντιμετωπίζει την ασφάλιση ως δικαίωμα και όχι ως «παροχή του εργοδότη».

ΟΧΙ ΣΤΟ  ΑΝΤΙ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ 13ης ΣΥΝΤΑΞΗΣ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ  ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί