Εκνευρισμός κυβερνητικών στελεχών για τους χειρισμούς του Αδώνιδος στο Ελληνικό

«Καρφιά» Πικραμμένου

Εμφανής είναι πλέον ο εκνευρισμός των κυβερνητικών στελεχών για τους χειρισμούς του Άδωνι Γεωργιάδη στο ζήτημα της πολυδιαφημισμένης επένδυσης του Ελληνικού, καθώς εκτός του ότι δείχνει να περνάει διαρκώς «κάτω από τον πήχυ» αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα, πλέον (μετά και τις καταγγελίες της Hard Rock) υπάρχουν και σοβαρά «θολά σημεία» αναφορικά με τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας.

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη εξέφραζαν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους έντονη δυσφορία για για τους χειρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης, και μάλιστα σε ένα ζήτημα που είχε προβληθεί επικοινωνιακά ως η «κορωνίδα» των επενδύσεων της διακυβέρνησης της ΝΔ. «Τα έχει κάνει θάλασσα ο Άδωνις» σημείωνε χαρακτηριστικά προ ολίγων ημερών έμπειρο γαλάζιο κοινοβουλευτικό στέλεχος.

Πλέον όμως φαίνεται πως τα ενδοκυβερνητικά «πυρά» κατά του  Άδωνι Γεωργιάδη διατυπώνονται και δημόσια, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, να κάνει την αρχή. Ειδικότερα, ο  κύριος Πικραμμένος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το χρονοδιάγραμμα σχετικά με την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να το κάνω σαν το Ελληνικό. Δεν θέλω να πω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, είναι παρακινδυνευμένο».

Την ίδια ώρα πάντως, εξίσου εύγλωττη είναι η σιωπή του ίδιου του -λαλίστατου κατά τ’ άλλα- υπουργού Ανάπτυξης, αναφορικά με τις βαριές καταγγελίες που έκανε μέσω συνέντευξής του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hard Rock, Τζιμ Άλεν. 

Υπενθυμίζεται ότι το κορυφαίο στέλεχος της αμερικάνικης εταιρείας, η οποία έχει ήδη καταθέσει ένσταση κατά της πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) περί αποκλεισμού της από την διαδικασία, έκανε λόγο σε συνέντευξή του στο δίκτυο GGB News – την οποία ανέδειξε πρώτο το Tvxs.gr – για «στημένη διαδικασία». Επεσήμανε δε ότι οι λόγοι απόρριψης της υποψηφιότητας της εταιρίας του στερούνται λογικής βάσης, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «είμαστε μια επιχείρηση με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, κάτι που πιστοποιείται από εταιρίες αξιολόγησης, όπως η Moody’s, η Fitch, η Standard & Poors, ενώ ανάλογη επιστολή πιστοποίησης έχουμε και από την τράπεζα της Αμερικής».

Για τις ασυνέπειες – σύμφωνα με την ΕΕΕΠ – αναφορικά με τις τραπεζικές εγγυήσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Hard Rock τονίζει πως για αυτό η ευθύνη βαραίνει την Τράπεζα της Ελλάδος κι όχι την εταιρία του, καθώς όπως αναφέρει: «Η εγγύησή μας όπως υπογράφηκε με την Τράπεζα της Αμερικής ήταν έγκυρη σε ημερομηνία που υπερέβαινε τις απαιτήσεις του διαγωνισμού ενός έτους, αλλά όταν εκδόθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, εκδόθηκε με ημερομηνία που ήταν τέσσερις ημέρες μικρότερη από την απαίτηση. Στη συνέχεια, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος αποδέχτηκε αρχικά την επέκταση της τραπεζικής εγγύησης, λίγο αργότερα πρότεινε τον αποκλεισμό μας για ασυνέπεια».

Χαρακτήρισε δε «αστείους» τους ισχυρισμούς περί έλλειψης τεχνογνωσίας εκ μέρους της εταιρίας του. «Στη σταδιοδρομία μας έχουμε κατασκευάσει πάνω από 150 ξενοδοχεία, καζίνο κι εστιατόρια, ενώ έχουμε κάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων σε όλο τον κόσμο. Το να επικαλούνται τέτοιος λόγους ένα πράγμα αποδεικνύει: ότι η όλη διαδικασία έχει έντονα στοιχεία διαφθοράς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, κατήγγειλε «σύγκρουση συμφερόντων στην διαδικασία», σημειώνοντας ότι η δικηγορική εταιρία KLC η οποία εκπροσωπεί εδώ και δέκα χρόνια την Mohegan Gaming & Entertainment (την εταιρία δηλαδή που «πέρασε» από τον διαγωνισμό) είναι η ίδια που εισηγήθηκε τον αποκλεισμό της Hard Rock. Παράλληλα, υπενθύμισε τις καταδικές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, της εγχώρια συνεταίρου δηλαδή της Mohegan, για δημιουργία καρτέλ, οι οποίες όπως λέει «δεν λήφθηκαν υπόψη ποτέ από την Επιτροπή». Επιπλέον, υπογραμμίζει πως ακόμη και η ίδια η Mohegan αντιμετώπισε σοβαρά νομικά προβλήματα αναφορικά με το ρυθμιστικό της πλαίσιο στην πολιτεία της Πενσυλβάνια.

Tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί