Δ. Βίτσας: Αν αυτά γίνονταν επί ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ θα ζητούσε κάθε μέρα την παραίτησή μου (Βίντεο)

«Τα κλειστά κέντρα είτε στα νησιά είτε στην ενδοχώρα είναι πηγή έντασης» σημείωσε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η λύση διαχείρισης του προσφυγικού είναι μείωση ροών, αποσυμφόρηση των νησιών και άνοιγμα της πόρτας της Ευρώπης ανέφερε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στο Open Beyond, η κυβέρνηση συνεχίζεται να αρέσκεται σε εξαγγελίες. «Εμείς είμαστε εδώ για να προσφέρουμε πρακτικές λύσεις και βοήθεια στην κυβέρνηση αλλά με αλλαγή πολιτικής. Αυτή τη στιγμή στη Μόρια είναι 22.000 άνθρωποι. Την παρέλαβαν με 5.680 και με 1.400 έτοιμους να φύγουν» επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Δ. Βίτσας υπογράμμισε ότι με βάση τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα θα πρέπει να δημιουργηθούν άλλα τέσσερα στη Μυτιλήνη σήμερα έχει δύο κέντρα. «Είναι απλή αριθμητική» ανέφερε με νόημα και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει το 50% των ανθρώπων που είναι στα νησιά να μεταφερθεί στην ενδοχώρα. «Τα κλειστά κέντρα είτε στα νησιά είτε στην ενδοχώρα είναι πηγή έντασης» σχολίασε ο πρώην υπουργός.

«Μου αρέσει η ανεκτικότητα των ΜΜΕ. Αν αυτά που γίνονται στη Λέσβο γινόταν όταν ήμουν εγώ υπουργός, η ΝΔ θα ζητούσε κάθε μέρα την παραίτησή μου» κατέληξε ο Δ. Βίτσας.

Αυγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί