Σήκωσε την κούπα η ΑΕΚ στα Δύο Αοράκια (βίντεο & φωτο)

Προμηθέας Πάτρας – ΑΕΚ 57-61

Η ΑΕΚ είναι Κυπελλούχος Ελλάδας για πέμπτη φορά στην ιστορία της, και δεύτερη την τελευταία τριετία. Σε έναν τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, η ΑΕΚ λύγισε τον Προμηθέα Πατρών με τελικό σκόρ 57-61.

Από την στιγμή που γύρισε στα μεγάλα σαλόνια, η Ένωση φτάνει στην κορυφή του θεσμού ξανά, όπως έκανε το 2018 και πάλι στο Ηράκλειο, στο ίδιο γήπεδο στα Δύο Αοράκια. Τότε αντίπαλος ήταν ο Ολυμπιακός, τώρα ο Προμηθέας Πάτρας.

Κέντρικ Ρέι (16 πόντοι) και Νίκος Ζήσης (11 πόντοι, 5 ασίστ) καθοδήγησαν την Ένωση στην κούπα κόντρα σε έναν άξιο αντίπαλο.

Οι παίχτες του Προμηθέα πλήρωσαν την απειρία τους και την αστοχία τους στις βολές στα κρίσιμα σημεία, με τους Κασελάκη (15 πόντοι) και Μαυροκεφαλίδη (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ) να διακρίνονται από την ομάδα της Πάτρας.

Η ομάδα της Πάτρας μπήκε με ενθουσιασμό στο ματς και κατάφερε να προηγηθεί με 12-6 λίγο πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ωστόσο η Ένωση αντέδρασε και με βασικό όπλο την άμυνά της, περιόρισε επιθετικά τον Προμηθέα και κατάφερε να πάρει η ίδια προβάδισμα που έφτασε μέχρι και τους οκτώ πόντους.

Ο Προμηθέας, όμως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη: ψαλίδισε τη διαφορά, με αποτέλεσμα στα τελευταία λεπτά να εξελιχθεί ένα θρίλερ. Λόγω της σπουδαιότητας του ματς, αμφότερες οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε λάθη και άστοχες επιλογές, με την ΑΕΚ όμως να αποδεικνύεται πιο ψύχραιμη και να κατακτά τελικά το ποθητό τρόπαιαο.

Τα δεκάλεπτα: 13-12, 26-29, 38-43, 57-61.

Φωτογραφίες: imageonline.gr, Βίντεο: aekbc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί