Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για τη συγκέντρωση της Τρίτης 18/2

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών για τη συγκέντρωση της Τρίτης 18/2.

Αναλυτικά:

Στις 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ –ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/2 στις 10πμ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

Τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται μόνιμα στο στόχαστρο των δυνάμεων του συστήματος που θεωρούν ότι  κοινωνική ασφάλιση αποτελεί “αγκάθι”, “ξένο σώμα” που δε συνάδει με τη καταιγίδα αναχρονισμού που θέλει να εξαφανίσει ότι δικαίωμα κατακτήθηκε . Στόχος τους

Να μετατρέψουν την ασφάλιση σε εξατομικευμένη υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, αποσυνδέοντάς την πλήρως από την έννοια του κοινωνικού δικαιώματος που αφορά όλη την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους. 

Το νομοσχέδιο της ΝΔ κάνει ακόμα ένα αντιδραστικό βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση. Πέρα από τα προεκλογικά ψέματα  για κατάργηση του νόμου ΣΥΡΙΖΑ-Κατρούγκαλου αυτό που επιδιώκεται είναι ένα “λιφτινγκ” στο νόμο αυτό ώστε να αποτελέσει βάση -χωρίς νομικά και άλλα μπερδέματα- για τη νέα αντιασφαλιστική επιδρομή που ο Μητσοτάκης εξήγγειλε στη ΔΕΘ ότι από 1.1.2021 θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Στο νομοσχέδιο συνοπτικά περιλαμβάνονται:

  • Η ένταξη του ΕΤΕΑΕΠ(επικουρικές και εφάπαξ) στον ΕΦΚΑ, ανοίγοντας το δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, βάζοντας παράλληλα στο χέρι και τα αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ, περίπου 8 δισ €. 
  • Επιβεβαιώνεται η διχοτόμηση της σύνταξης σε “εθνική” (σύνταξη πείνας των 384 ευρώ που θα εξαρτάται από τις δημοσιονομικές ανάγκες και τον πληθωρισμό) και ανταποδοτική (μη εγγυημένη κρατικά).
  • Διατηρούνται για όλους τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια -ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια υπηρεσίας (το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ– ΠΑΣΟΚ) με προοπτική αύξησης(!) ανάλογα με το “προσδόκιμο ζωής”.
  • Καταργούνται οριστικά και αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη. 
  • Τα παραμύθια περί “αυξήσεων” αφορούν μερικά ψίχουλα για όσους έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν 30 χρόνια ασφάλισης, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργαζομένων- και φυσικά των συναδέλφων συμβασιούχων-αναπληρωτών στην εκπαίδευση- βολοδέρνει ανάμεσα στην επισφάλεια, στην ανεργία, στην ημιαπασχόληση και στην ανασφάλιστη εργασία. 
  • Το μέγεθος της κοροϊδίας φαίνεται και από το γεγονός ότι η συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη για το 2020 θα είναι μειωμένη κατά 221εκ €.

Η υπεράσπιση του καθολικού δικαιώματος στην ασφάλιση χωρίς αυταπάτες για εξαιρέσεις και ιδιαιτερότητες είναι, πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση και όχι ανάθεση στους εργατοπατέρες. Απαιτεί τη μαζική συμμετοχή μας στην απεργιακή κινητοποίηση στις 18/2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ να ξεριζώνουν ότι δικαίωμα έχει κατακτηθεί -όχι μόνο στην ασφάλιση- αλλά και στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στην ανεξάρτητη και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση,  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Να κάνουμε το απεργιακό βήμα στις 18/2 και να συνεχίσουμε τον αγωνιστικό βηματισμό με συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις βαδίζοντας τον δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

 Ασφάλιση, σύνταξη και πλήρης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους!

Καμία αύξηση των ορίων ηλικίας – Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις! 

Ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί