Γ. Ραγκούσης: Να απαντήσει η ΝΔ για το Μάτι

Συνέχεια έδωσε σήμερα (Κυριακή) ο Γιάννης Ραγκούσης, στην αντιπαράθεση που ξέσπασε χθες ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία. 

Αφορμή, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, στάθηκε η δήλωση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, πως «εμείς απολογούμασταν για το Μάτι και σήμερα η φυσική ηγεσία, για τους χειρισμούς της οποίας τότε απολογούμασταν, δουλεύει σε θέσεις πολιτικού προϊσταμένου για τον πολιτικό μας αντίπαλο, σημαίνει ότι και τότε που κυβερνούσαμε εμείς, δούλευε για τον πολιτικό μας αντίπαλο. Στη δική μας πλάτη».

Η παραπάνω φράση στάθηκε η αφορμή να εξαπολύσει επίθεση η Νέα Δημοκρατία κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταλογίζοντάς του «βολική αμνησία».

Σήμερα, λοιπόν, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε δύο αποφάσεις που έλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: δηλαδή, πως τοποθέτησε ως γ.γ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ, καθώς και πως προήγαγε σε υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον επιχειρησιακό επικεφαλής κατά την τραγωδία στο Μάτι.

«Αντί να υβρίζει η Ν.Δ… ας απαντήσει» σε αυτά τα δύο σοβαρά θέματα, πρόσθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Η δήλωση του Γιάννη Ραγκούση

Είναι γελασμένη η ΝΔ εάν νομίζει ότι πλέον οι πολίτες μπορούν να δεχτούν ως πολιτική και θεσμική «κανονικότητα» το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα για την τραγωδία στο Μάτι, από την ώρα που ανέλαβε Πρωθυπουργός προχώρησε σε δύο πολύ σοβαρές αποφάσεις:

  1. Αυτός ο ίδιος, τοποθέτησε ως Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ που είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση για την τραγωδία στο Μάτι, από τον π. Πρωθυπουργό κ .Α.Τσίπρα.
  2. Προήγαγε σε Υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Αρχιπύραρχο, Διοικητή Αν. Αττικής της Πυροσβεστικής, επιχειρησιακό επικεφαλής κατά την τραγωδία στο Μάτι.

Επομένως, αντί να υβρίζει η ΝΔ, νομίζοντας πως έτσι μπορεί να προσπεράσει τα σοβαρότατα ερωτήματα που έχουν πλέον αναδειχθεί από τις κραυγαλέες αντινομίες της, ας φροντίσει-όπως έχει υποχρέωση-να τα απαντήσει.

Η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο Αλ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του στο θράσος και στο ψέμα. Σήμερα λοιπόν ανακάλυψε ότι για την τραγωδία στο Μάτι δεν φταίνε οι τραγικοί χειρισμοί της κυβέρνησής του, αλλά πάλι ”κάποιοι άλλοι”. Το τελευταίο καταφύγιο του λαϊκισμού, οι θεωρίες συνωμοσίας. Ξέχασε τα αναίσχυντα ψέματα, τις θεατρικές παραστάσεις του, όταν ήξερε ότι υπάρχουν νεκροί και τις συνεντεύξεις-παρωδία. Η λέξη ντροπή είναι λίγη για να χαρακτηρίσει τα λεγόμενα και τη βολική ”αμνησία” του. Με τις νέες θεωρίες του το μόνο που κάνει είναι να υπενθυμίζει στον ελληνικό λαό τα ψέματα, την υποκρισία και την ανικανότητά του. Και έτσι να επιβεβαιώνει ότι και η θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του πέφτει μεγάλη».

Δείτε ακόμη: Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής, ο επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Μάτι: Δημαγωγική και υποκριτική η στάση του Μητσοτάκη

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί