Αλ. Χαρίτσης: Οι πολιτικές μας θέσεις αλλά και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την σχέση μας με τους πολίτες, μας διαχωρίζουν από τα κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος

«Για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της χώρας μας, ένα κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα επί τεσσερισήμισι  χρόνια, σε μία κρίσιμη και επώδυνη ιστορική  περίοδο, παίρνει  την πρωτοβουλία για μία ειλικρινή αποτίμηση της πορείας του» διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην εκπομπή “’Έχουμε και Λέμε” και στην δημοσιογράφο Λέλα Κελεσίδου, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤ3. «Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πολιτικό σύστημα συνολικά» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «θα αναδείξουμε τα λάθη με τόλμη και παρρησία. Αλλά και τα επιτεύγματα, ότι πετύχαμε με ένα μεγάλο σύστημα εξουσίας απέναντί μας να βγάλουμε τη χώρα  από τα μνημόνια, να ρυθμίσουμε το δημόσιο χρέος και να στηρίξουμε την κοινωνία». Και συνέχισε «συζητάμε συλλογικά και συντροφικά στα όργανά μας. Στην Κεντρική μας Επιτροπή κατατέθηκε ένα κείμενο απολογισμού, ένα ντοκουμέντο εξαιρετικά σημαντικό για την πολιτική ιστορία της χώρας, το οποίο θα καταστεί δημόσιο και θα το συζητήσουμε με την ιδία την ελληνική κοινωνία».

«Πέρα από τις διαφορετικές μας πολιτικές θέσεις είναι και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την σχέση μας με τους πολίτες που μας διαχωρίζει από τα κόμματα του παλαιού πολιτικού συστήματος» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης.  

«Εκτός από την οργανωτική αναβάθμιση του κόμματος,  το σημαντικότερο είναι η προγραμματική δουλειά» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας, «η οποία δεν θα γίνει μέσα στους κομματικούς τοίχους. Σε επαφή με την κοινωνία και πατώντας στην κυβερνητική μας εμπειρία θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα για την επόμενη ημέρα». Και πρόσθεσε: «Η φτώχεια, η υγεία, η στεγαστική κρίση, τα ζητήματα των κοινωνικών ανισοτήτων και η κλιματική κρίση είναι μερικά από  ζητήματα θέλουμε να ανοίξουμε στην πορεία προς το συνέδριο». 

Αναφερθείς στη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Αλ. Χαρίτσης δήλωσε ότι «περισσότεροι από 20 χιλιάδες συμπολίτες μας, κάποιοι από τους οποίους μας προσεγγίζουν για πρώτη φορά,  έχουν ήδη γραφτεί στην ηλεκτρονική  πλατφόρμα του iSYRIZΑ. Πρόκειται για μία νέα μορφή συμμετοχικότητας» πρόσθεσε και επισήμανε ότι «θέλουμε να προσεγγίσουμε τους πολίτες που αντιλαμβάνονται ότι μαζί μπορούμε να  συνδιαμορφώσουμε λύσεις στα προβλήματα των καιρών μας».

Ερωτηθείς για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση, ο βουλευτής Μεσσηνίας δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στο πλευρό της κοινωνίας και όχι μόνο με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Θα βρεθούμε στο δρόμο και στις κοινωνικές διεκδικήσεις για την πρώτη κατοικία, για τους μισθούς και το ασφαλιστικό. Για όλα τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα που η κυβέρνηση της ΝΔ τα αντιμετωπίζει με όρους συντηρητικής και νεοφιλελεύθερης παλινόρθωσης, με όρους αντικοινωνικούς».

«Τους τελευταίους επτά μήνες ανασυντάσσουμε τις δυνάμεις μας και ασκούμε ουσιαστική αντιπολίτευση» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Με τη διαδικασία της διεύρυνσης αλλά  και με την παρουσία μας και στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία, θα γίνουμε ακόμη πιο ισχυρή αντιπολίτευση. Όχι μόνο επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά επειδή το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί