Ψηφοδέλτιο μεταναστών στις δημοτικές εκλογές του Μονάχου: Συμμετέχει Έλληνας γιατρός

Ένας συνδυασμός στον οποίο αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο η μεταναστευτική «γεωγραφία» του Μονάχου θα δώσει τη δική του μάχη στις δημοτικές εκλογές της 15ης Μαρτίου στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας. Πρόκειται για τον συνδυασμό «Zusammen in Bayern» (Μαζί στη Βαυαρία) ή ZuBa, που συγκεντρώνει στους κόλπους του ανθρώπους με διαφορετικές εθνικές καταβολές αλλά έναν κοινό στόχο- την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των κατοίκων μιας πόλης, που αποτελεί σημαντικό κέντρο για την εκπαίδευση, την τεχνολογία αλλά κυρίως την οικονομία και το επιχειρείν στη Γερμανία και την Ευρώπη.

Στον συνδυασμό ZuBa, που «κατεβαίνει» στο Μόναχο, μετέχουν άνθρωποι από διάφορες γωνιές του πλανήτη, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, μεταξύ αυτών και ο γνωστός στη βαυαρική κοινωνία ιατρός – ογκολόγος Αθανάσιος Μπακατσούνης, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ανέφερε ότι στόχος των ανθρώπων του Zuba είναι να εργαστούν προς όφελος όχι μόνο των ανθρώπων με μεταναστευτικές καταβολές αλλά για το σύνολο της κοινωνίας.
«Είμαστε εδώ για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής», τόνισε ο κ. Μπακατσούνης και εξηγώντας πώς γεννήθηκε η ιδέα, σημείωσε: «Σκεφτήκαμε πως από τη στιγμή που στο Μόναχο κι ευρύτερα στη Γερμανία έχουμε μετανάστες 4ης γενιάς πλέον, που λίγο – πολύ έχουν ενσωματωθεί στη γερμανική κοινωνία, αλλά η εκπροσώπησή τους είναι πολύ χαμηλή στο δημοτικό συμβούλιο (το 2014 το 11% των μελών του δημοτικού συμβουλίου ήταν ξένοι και το ποσοστό αυτό έπεσε στο 7,8% το 2018), έπρεπε να κάνουμε κάτι».

Επικεφαλής του συνδυασμού έχει τεθεί ο (κουρδικής καταγωγής) Cetin Oraner (Τσέτιν Οράνερ), ο οποίος είναι ήδη εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Die Linke, από τους κόλπους της οποίας αποχωρεί στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση προκειμένου να δώσει τη μάχη με τον συνδυασμό ZuBa, που έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των χιλίων υπογραφών για να «κατέβει» στις εκλογές. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια για την επίτευξη του στόχου των χιλίων υπογραφών, από ανθρώπους όπως η Αναστασία Ντικ, δραστήριο μέλος της ελληνικής κοινότητας με καταγωγή από το Βογατσικό της Καστοριάς, όπως ανέφερε ο κ. Μπακατσούνης.
«Θέλουμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό φυσικά έχοντας υπόψη και τους κινδύνους που “εγκυμονούν” αυτές οι εκλογές, δεδομένου ότι κατεβαίνουν και παρατάξεις με ακραίες απόψεις και θέσεις», τόνισε ο κ. Μπακατσούνης, εξηγώντας πως ο συνδυασμός ZuBa, στους κόλπους του οποίου υπάρχει και σημαντική εκπροσώπηση γυναικών, έχει βάλει ως στόχο την προώθηση διαφόρων κοινωνικών θεμάτων.

*Τη συνέντευξη πήραν ο Σταύρος Τζίμας και η Σοφία Παπαδοπούλου για το ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί