Σε δίκη παραπέμπεται ο Σαλβίνι

Η γερουσία της Ρώμης απέρριψε την ημερήσια διάταξη με την οποία τα κόμματα της ιταλικής συντηρητικής παράταξης (Φόρτσα Ιτάλια και Αδελφοί της Ιταλίας) ζητούσαν να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο Ματτέο Σαλβίνι.  Πιο αναλυτικά, η πρόταση έλαβε 76 ψήφους υπέρ και 152 κατά.

Αρνητικά εκφράσθηκαν τα Πέντε Αστέρια, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, το αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι και η πολιτική δύναμη του πρώην πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι, Ζωντανή Ιταλία. Οι γερουσιαστές της Λέγκα αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται και επίσημα τα όσα είχαν ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι: ο Ματτέο Σαλβίνι παραπέμπεται σε δίκη με την κατηγορία στέρησης της ατομικής ελευθερίας σε εκατόν τριάντα έναν μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι, τον περασμένο Ιούλιο, επέβαιναν στο ιταλικό στρατιωτικό πλοίο Γκρεγκορέτι.

Με ακροδεξιό λόγο υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Σαλβίνι

Ο Σαλβίνι στην ολομέλεια της Γερουσίας υπερασπίστηκε τις πράξεις του με ακροδεξιά ρητορική λέγοντας πως «η υπεράσπιση των συνόρων ήταν χρέος μου. Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ιερό χρέος και θεωρώ ότι αυτό έπραξα. Πάντως δεν ζητώ να με βραβεύσουν και αν πρέπει να τελεσθεί δίκη, ας τελεσθεί». Παράλληλα επανάλαβε για μια ακόμη φορά ότι θεωρεί πως οι αποφάσεις σχετικά με τους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο Γκρεγκορέτι ελήφθησαν από όλη την προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση και όχι μόνον από τον ίδιο.

«Χρειάζεστε ένα πειραματόζωο; Είμαι εδώ. Δεν ανησυχώ για τον εαυτό μου, αλλά για τα όσα θα διαβάσουν αύριο τα παιδιά μου στον Τύπο», δήλωσε επίσης ο Σαλβίνι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί