Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας στη μητέρα του νεκρού βρέφους

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας στη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην παραλία της Αγυιάς στην Πάτρα, η οποία ομολόγησε ότι το εγκατέλειψε πλάι στο κύμα.

Η 27χρονη, μετά από αίτημα του δικηγόρου της Γιάννη  Αποστολόπουλου ζήτησε και πήρε τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί και προκειμένου να διαταχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη, καθώς ισχυρίζεται πως δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στο νεογέννητο, η αιτία θανάτου του ήταν ο πνιγμός.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της μητέρας, πρόκειται για «κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν, δηλαδή ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους, ούτε και στον βιολογικό πατέρα, την ύπαρξη της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Πήγε μόνη της και γέννησε με καισαρική τομή. Έπειτα από 24 ώρες, πήρε το αυτοκίνητό της, έβαλε στη θέση του συνοδηγού το νεογνό και περιφερόταν ως “χαμένη” στην πόλη της Πάτρας. Κάποια στιγμή έφθασε στην περιοχή της πλαζ και η ατραπός του μυαλού της την οδήγησε σε αυτήν την τραγική κατάληξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολόπουλος. Όπως δήλωσε ακόμη ο δικηγόρος της, η 27χρονη δεν είναι ακόμα σε θέση να περιγράψει τι έχει συμβεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση, που διέταξε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ώστε να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε η μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί