«Μεγάλη Γόρτυνα»: Χαμένος σε έναν ωκεανό ψεμάτων που επαναλαμβάνει συνεχώς ο κ. Σχοιναράκης

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Μεγάλη Γόρτυνα», στην οποία κάνει λόγο για νέο παραλήρημα του τέως δημάρχου,κ. Σχοιναράκη, σχετικά με την διενέργεια οικονομικού – διαχειριστικού ελέγχου στα σφαγεία Αγίας Βαρβάρας και Ασημίου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Οι πολίτες της Γόρτυνας βρίσκονται, δυστυχώς, αντιμέτωποι με ακόμα ένα παραλήρημα του κ. Σχοιναράκη, που… χαμένος σε έναν ωκεανό ψεμάτων που επαναλαμβάνει συνεχώς, φαίνεται ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. 

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι ο κ. Σχοιναράκης επιμένει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην διενέργεια οικονομικών – διαχειριστικών ελέγχων στον παλαιό Δήμο Αγίας Βαρβάρας αλλά και στα σφαγεία της Αγίας Βαρβάρας, οι οποίοι ξεκίνησαν με αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθησαν το 2007, αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος και κατόπιν δικών του εισηγήσεων!

Συγκεκριμένα, στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας για το 2007 (στις 24 Ιανουαρίου), ο τότε Δήμαρχος κ. Σχοιναράκης εισηγήθηκε την διενέργεια οικονομικού – διαχειριστικού ελέγχου στον Δήμο και στα σφαγεία Αγίας Βαρβάρας, αιτιολογώντας την πρότασή του, ως εξής: «Είναι υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε το κύρος και την αξιοπρέπεια των προκατόχων μας, αλλά και το κύρος της σημερινής δημοτικής αρχής, για να μην κατηγορηθούμε για συγκάλυψη διαφόρων ενεργειών».

Δύο ενδεχόμενα υπάρχουν: Είτε ο κ. Σχοιναράκης, λέγοντας συνεχώς τα ίδια ψέματα, έχει φθάσει στο σημείο να τα πιστεύει (!), είτε επιχειρεί, για ακόμα μια φορά, να παραπλανήσει τους δημότες, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Δίνουμε τις σχετικές αποφάσεις στην δημοσιότητα, ώστε να διαλυθεί κάθε αμφιβολία. Άλλωστε, στις συγκεκριμένες αποφάσεις δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό. Καλώς έγιναν τότε οι έλεγχοι, καλώς γίνονται και τώρα. 

Σχετικά με την διενέργεια οικονομικού – διαχειριστικού ελέγχου στα σφαγεία της Αγίας Βαρβάρας (ΔΕΠΑΒ) και την αναφορά του κ. Σχοιναράκη στην κλοπή του χρηματοκιβωτίου, όλες οι φορολογικές δηλώσεις και οι απολογισμοί της εταιρείας έχουν κατατεθεί στην Εφορία και στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως ο νόμος προβλέπει. Άλλωστε, ξεχνάει ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2009, εγκρίθηκαν κανονικά οι απολογισμοί της ΔΕΠΑΒ για τα έτη 2006, 2007 και 2008. Τα απαραίτητα στοιχεία, λοιπόν, υπάρχουν και ο έλεγχος στην ΔΕΠΑΒ θα προχωρήσει. 

Σχετικά με τον οικονομικό – διαχειριστικό έλεγχο στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας, για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν υπάρχει πόρισμα, ο κ. Σχοιναράκης οφείλει να απολογηθεί στους δημότες επειδή εδώ και 13 χρόνια, δεν έκανε απολύτως τίποτα προκειμένου επιταχύνει τις διαδικασίες. Για ποιο λόγο δεν απευθύνθηκε στο αρμόδιο υπουργείο, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία έκρινε σκόπιμο, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος; Μήπως η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι από τον έλεγχο δεν προέκυψε τίποτα μεμπτό για την δημαρχιακή θητεία του αείμνηστου Κωνσταντίνου Κοκολάκη και αυτό δεν… άρεσε στον ίδιο και την παρέα του; Αντί ο κ. Σχοιναράκης να εγκαλεί (!), με θράσος, την νέα δημοτική αρχή, ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας απολογηθεί για το γεγονός ότι ο έλεγχος που ο ίδιος εισηγήθηκε δεν οδήγησε, μέχρι σήμερα, σε κάποιο επίσημο πόρισμα. 

Αναφορικά με την ΔΕΑΤΕΚ, περιμένουμε ακόμα από τον κ. Σχοιναράκη να απαντήσει γιατί υποσχόταν, προεκλογικά, ότι τα σφαγεία του Ασημίου θα ανοίξουν άμεσα, ενώ γνώριζε ότι κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να συμβεί και για ποιο λόγο έδινε ψεύτικες υποσχέσεις στους εργαζομένους για πρόσληψή τους στον Δήμο, όταν ο ίδιος, με τις ενέργειές του, μπλόκαρε τις σχετικές διαδικασίες και κατέστησε απαγορευτική την μετακίνησή τους. 

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο διενέργειας ελέγχων και σε άλλες εταιρίες και δημοτικές επιχειρήσεις τις οποίες παρέλαβε ο Καλλικρατικός Δήμος Γόρτυνας, ο κ. Σχοιναράκης δεν έχει παρά να καταθέσει σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως έχουμε δεσμευθεί δημόσια, θα υπερψηφίσουμε οποιαδήποτε πρόταση για ελέγχους, από όποια παράταξη και αν κατατεθεί, υπερασπιζόμενοι την νομιμότητα και την διαφάνεια. Προκύπτει, ωστόσο το ερώτημα, εφόσον ο κ. Σχοιναράκης θεωρεί ότι υπάρχουν σκιές σε αυτές τις εταιρείες, για ποιον λόγο δεν προχώρησε στον έλεγχό τους όλα αυτά τα χρόνια που ήταν Δήμαρχος;

Περιμένουμε τις απαντήσεις του κ. Σχοιναράκη, με την παράκληση να μην μας τις δώσει μέσω του κινητού τηλεφώνου του Δήμου, το οποίο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί, χρεώνοντάς ακόμα και σήμερα τον Δήμο μας…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί