Μ. Συντυχάκης: Κυρώνεται οδηγία της ΕΕ που μετατρέπει την πρακτική σε «άμισθη» και «εθελοντική» εργασία

Μία ακόμη ευρωενωσιακή οδηγία που ενισχύει την εκμετάλλευση των νέων από τα ευρωπαϊκά μονοπώλια, σπεύδει να ψηφίσει στη Βουλή η κυβέρνηση. Η σχετική οδηγία αφορά τις «προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία, τις ανταλλαγές μαθητών ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την απασχόληση των εσωτερικών άμισθων βοηθών».

Η οδηγία διευκολύνει την προσέλκυση σπουδαστών και ερευνητών από τρίτες χώρες προς τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την κινητικότητα στο εσωτερικό της ΕΕ, βοηθώντας τα ευρωπαϊκά μονοπώλια να αποκτήσουν φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό υψηλής ειδίκευσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως η οδηγία δίνει τη δυνατότητα άμισθης πρακτικής άσκησης και «εθελοντικής» υπηρεσίας. Μάλιστα, οι νέοι θα προσφέρουν εργασία σε οικογένειες όπως οικιακές υπηρεσίες ή φύλαξη παιδιών, υποτίθεται για να μάθουν τη γλώσσα!

Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, τόνισε πως την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείνει τα σύνορα για τους πρόσφυγες και η ελληνική κυβέρνηση φτιάχνει κλειστά κέντρα-φυλακές, εξυμνούν την κινητικότητα για τους σπουδαστές και εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης. Όπως εξήγησε, αυτό συμβαίνει γιατί η μετανάστευση χρησιμοποιείται ως στρόφιγγα που ανοιγοκλείνει, ανάλογα με τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ.Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί