Εισαγγελική έρευνα για διαγωνισμό “μαϊμού” 37 εκ. € στην Κρήτη- Ο… ανάδοχος συντάκτης της προκήρυξης!

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί με τον διαγωνισμό του ΕΣΔΑΚ για τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων και Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμαρίου, προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ), διέταξε η εισαγγελία Ηρακλείου. Στον “διαγωνισμό” αυτό, που ακυρώθηκε στη συνέχεια, συγγραφέας των εγγράφων του διαγωνισμού εμφανίζεται εκπρόσωπος υποψήφιου εργολάβου! Μάλιστα η συγκεκριμένη εταιρεία που εκπροσωπεί είναι αυτή που παίρνει σχεδόν όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα απορρίμματα στην Κρήτη, από την περιφέρεια, τον ΕΣΔΑΚ αλλά και άλλους φορείς.

Την υπόθεση είχε φέρει στο φως τον Οκτώβριο του 2018 το Candiadoc.

Δείτε: Απίστευτα παιχνίδια με έργο 37 εκατ. € στην Κρήτη:- Υποψήφιος ανάδοχος στους συντάκτες της διακήρυξης! (εικόνες)

Όπως αποκαλύπταμε, το όνομα του εκπροσώπου της εταιρείας “Θαλής” του Β. Παπαζήση, εμφανιζόταν ως συντάκτης της διακήρυξης!

Το όνομα που εμφανίζεται ως συντάκτης του εγγράφου είναι ο εκπρόσωπος της εταιρείας “Θαλής”, της εταιρείας δηλαδή που αναλαμβάνει έργα και από τον ΕΣΔΑΚ!

Ακύρωση του διαγωνισμού και ΕΔΕ

Μετά την αποκάλυψη του Candiadoc, ο τότε πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ και σημερινός βουλευτής Ηρακλείου, αφού ενημέρωσε και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό (ο κ. Μαμουλάκης ήταν και αντιδήμαρχος) προχώρησε στην ακύρωση του διαγωνισμού, ενημέρωσε την εισαγγελία και διέταξε ΕΔΕ, το αποτέλεσμα της οποίας είναι άγνωστο καθώς στη συνέχεια ο κ. Μαμουλάκης παραιτήθηκε από τον ΕΣΔΑΚ και εξελέγη βουλευτής στο Ηράκλειο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε επίσης: ΕΣΔΑΚ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός μαϊμού των 37 εκατ. € που συνέταξε… ο εργολάβος!- Στον εισαγγελέα η υπόθεση και ΕΔΕ από Μαμουλάκη

Μάλιστα, με επιστολή του στο Candiadoc ο κ. Μαμουλάκης είχε παραδεχτεί τα όσα είχαν γίνει: “Μόλις αντιλήφθηκα κάποιες παρατυπίες στον σημαντικό αυτό διαγωνισμό, έπραξα όπως προβλέπεται από το Νόμο και όπως μου υπαγορεύει η συνείδησή μου. Άμεσα και υπεύθυνα. Αντιλαμβάνεστε ότι η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι ζήτημα καίριας σημασίας τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ., καθώς και για τις πολλές και διαφορετικές Υπηρεσίες που είχαν εγκρίνει τη διενέργειά του. Και δεν επιδεχόμαστε την παραμικρή έκπτωση ούτε θα ανεχτούμε την παραμικρή συγκάλυψη.”

Δείτε: Επιβεβαιώνει ο ΕΣΔΑΚ τη “λαμογιά” που επιχειρήθηκε με τον διαγωνισμό των 37 εκατ. €- Τί απαντά στο Candiadoc

Στη συνέχεια κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ηρακλείου, η οποία διέταξε προ ημερών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Για την πορεία του διαγωνισμού, πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι προκηρύχτηκε και πάλι στη συνέχεια και ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία της οποίας εμφανίστηκε η “υπογραφή” στον ακυρωθέντα διαγωνισμό!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί