Αυτή είναι η πρόταση της αντιπολίτευσης (αλλά πλειοψηφίας) για το Πολιτιστικό και την αμαρτωλή ΔΕΠΑΝΑΛ

Την πρόταση της αντιπολίτευσης, που είναι και πλειοψηφία μέσα στο Σώμα, για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αμαρτωλής δημοτικής εταιρείας ΔΕΠΑΝΑΛ, αναμένεται να εγκρίνει σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου. Αυτή θα είναι η πέμπτη συνεδρίαση στην οποία το ΔΣ ασχολείται με το θέμα, καθώς όλες τις προηγούμενες η δημοτική αρχή (και μειοψηφία) δεν κατάφερε να περάσει τις δικές της θέσεις που στην ουσία προέβλεπαν ότι το ΔΣ της ΔΕΠΑΝΑΛ και όχι το δημοτικό συμβούλιο θα είχε τον πρώτο λόγο τόσο στην αύξηση όσο και στη διαχείριση των κονδυλίων για το Πολιτιστικό Κέντρο.

Στην εισαγωγή της πρότασης οι παρατάξεις του Γ. Κουράκη, του Η. Λυγερού και του Π. Ινιωτάκη απαντούν και στο πολιτικό ζήτημα που έχει ανακύψει στο Ηράκλειο, με τη δημοτική αρχή να είναι σε ρόλο μειοψηφίας έναντι της αντιπολίτευσης μέσα στο ΔΣ. (Δείτε επίσης: Η διαστρέβλωση της αλήθειας ως δημοτική πολιτική μειοψηφίας στο Ηράκλειο…)

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΠΑΝΑΛ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ θα υλοποιηθεί κανονικά σε ύψος όμως χαμηλότερο από το αρχικά προτεινόμενο και σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μετά από τις συνεννοήσεις των δημοτικών παρατάξεων. Απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι τα αδιέξοδα δημιουργούνται όταν δεν υπάρχει βούληση για διάλογο και συνθέσεις. Άλλωστε, οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης επεδίωξαν εξαρχής την εύρεση κοινού τόπου με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει επαρκής τεκμηρίωση των προτεραιοτήτων και σαφείς δεσμεύσεις για την ορθολογική οργάνωση και λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου.

Μετά από συλλογική επεξεργασία και διαβουλεύσεις καταλήξαμε στην αποτύπωση των πραγματικών δεδομένων σε ότι αφορά στην κοστολόγηση των βασικών προτεραιοτήτων καθώς και σε αναμόρφωση του σχεδίου βιωσιμότητας υιοθετώντας εφικτούς στόχους.

Με τη συμβολή όλων έχει πλέον αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο και αναμένεται να διαμορφωθεί ευρύτατη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έγκριση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ.   

Με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου καλύπτονται οι ανάγκες ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού Κέντρου και συμπλήρωσης του εξοπλισμού του. Ευελπιστούμε ότι με  σωστή διαχείριση οι διαθέσιμοι πόροι να αποδώσουν σύντομα θετικά αποτελέσματα. Επίσης, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να ξεπεραστούν και οι διαρθρωτικές αδυναμίες που εμφανίζονται στη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου. Κοινός στόχος όλων μας είναι να αποκτήσει το Ηράκλειο ένα ζωντανό χώρο δημιουργίας πολιτισμού με διεθνή ακτινοβολία που θα προσφέρει στους δημότες και επισκέπτες υψηλού επιπέδου παραγωγές. Παράλληλα, θα είναι εφικτή η ανάπτυξη συνεδριακών δραστηριοτήτων προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Οι Δημοτικές Κινήσεις της αντιπολίτευσης που αποτελούν και την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παρακολουθούν την πορεία των πολιτιστικών δρώμενων της Πόλης μας και θα παρεμβαίνουν θεσμικά όπου θεωρούν ότι μπορούν να προσφέρουν προτείνοντας διορθωτικές κινήσεις ή νέες δραστηριότητες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί