Το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, επίσημος υποστηρικτής ιδιωτικού κολεγίου!

Πρωτόγνωρη ενέργεια στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου που εξισώνει τους τίτλους σπουδών των κολεγίων με τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων

Ως επίσημος υποστηρικτής εκδήλωσης του ιδιωτικού κολεγίου «New York College», η οποία ια διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου εμφανίζεται το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, όπως επίσημα ανακοινώθηκε.

Η πρωτοφανής ενέργεια απροκάλυπτης υποστήριξης ενός ιδιωτικού κολεγίου (στην οποία συμπράττει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης) λαμβάνει χώρα στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που εξισώνει τους τίτλους σπουδών των κολεγίων με τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων:

Tην απόφαση του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σχολίασε την Τετάρτη 12/2 στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 FM», ο πανεπιστημιακός και πρώην προϊστάμενος του γραφείου Γιώργος Αγγελόπουλος.

Όπως τόνισε, «το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης εισάγει νέα ήθη, τα οποία εγκαινιάζονται με αφορμή μια εκδήλωση που διοργανώνει ένα ιδιωτικό κολέγιο, στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου που εξισώνει τους τίτλους σπουδών των κολεγίων με τα πτυχία των δημοσίων πανεπιστημίων».

Αναφερόμενος στην επικεφαλής του γραφείου Μαρία Αντωνίου, η οποία θα χαιρετίσει την εκδήλωση, υπογράμμισε ότι «μια κρατική λειτουργός, η προϊστάμενη του πρωθυπουργικού γραφείου, πρακτορεύει με την παρουσία και τη στήριξή της, μια ιδιωτική επιχείρηση».

Κληθείς δε να αποτιμήσει τη μέχρι στιγμής θητεία του γραφείου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δεν μπορώ να κρίνω αυτό που είδα, γιατί δεν είδα. Όταν θα δούμε κάποιες δημιουργικές παρεμβάσεις, τότε θα μπορούμε να σχολιάσουμε».

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ.Τζιτζικώστας και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Αρβανιτίδης.

Μερ. Τζούφη: Απαξίωση των ΑΕΙ για να ανέβουν στη συνείδηση του κόσμου τα ιδιωτικά κολέγια

«Η απαξίωση των ΑΕΙ έχει ως στόχο να ανέβουν στη συνείδηση του κόσμου τα ιδιωτικά κολέγια» επισήμανε μιλώντας την Τετάρτη «στο Κόκκινο» η Μερόπη Τζούφη, βουλεύτρια Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας του κόμματος της αξιωματική αντιπολίτευσης.

«Τμήματα των πανεπιστημίων ανεστάλησαν, προσλήψεις εκπαιδευτικών που δεν έγιναν, υπάρχει υποστελέχωση, υπάρχει μείωση της χρηματοδότησης τους, άρα και μείωση των δυνατοτήτων που έχουν τα ΑΕΙ κάτι που οδηγεί στην απαξίωση τους έτσι ώστε δίπλα σ’ αυτά να ανέβουν στην συνείδηση του κόσμου τα ιδιωτικά κολέγια, των οποίων σε μια νύχτα εξίσωσαν τα πτυχία», είπε μεταξύ άλλων:


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί