Άγρια επεισόδια και προπηλακισμός του Γκουαϊδό στο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό επέστρεψε στο Καράκας μετά από μια διεθνή περιοδεία 23 ημερών στη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Εκεί τον περίμενε κόσμος για να τον αποθεώσει, αλλά δεν έλειψαν και τα ευτράπελα αφού υπήρχαν και υποστηρικτές του Μαδούρο που δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους.

Συγκεκριμένα, η ένταση ξεκίνησε όταν ο Γκουαϊδό περνούσε από το έλεγχο στο τελωνείο. Την ώρα που μιλούσε με τον υπάλληλο, μια οργισμένη γυναίκα άρχισε να τον βρίζει ότι ξεπουλάει την χώρα. Η γυναίκα φορούσε μια κόκκινη μπλούζα που συνήθως φορούν οι υποστηρικτές του Μαδούρο.

Η γυναίκα δεν έμεινε όμως μόνο στην λεκτική επίθεση αλλά έλουσε και τον Γκουαϊδό με νερό.

«Είμαστε στο Καράκας. Μεταφέρω τη δέσμευση του ελεύθερου κόσμου, που είναι έτοιμος να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε τη δημοκρατία και την ελευθερία (…) Η στιγμή έφτασε», τόνισε με tweet του ο μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Κατά την περιοδεία του, ο Γκουαϊδό έγινε μεταξύ άλλων δεκτός στον Λευκό Οίκο και παρευρέθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Είχε αναχωρήσει από την χώρα του, αψηφώντας μια απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια της Βενεζουέλας που του έχει επιβάλει δικαστήριο του Καράκας, απόφαση που ο ηγέτης της αντιπολίτευσης είχε ήδη αψηφήσει στο παρελθόν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί