Αύριο το ετήσιο συνέδριο του ΕΚΗ

Κάλεσμα της ΔΑΣ – ΕΚΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αύριο, Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2020 6μμ πραγματοποιείται το ετήσιο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, ένα συνέδριο που αποκτά ακόμα πιο ιδιαίτερη σημασία καθώς το περυσινό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) και του προέδρου του ΕΚΗ.  

Καλούμε όλους τους συνδικαλιστές, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο Συνέδριο, να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες του και να διαμορφώσουν κριτήριο με βάση την πείρα τους, τη στάση των παρατάξεων και των αντιπροσώπων και να γίνει μία ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και την πείρα των σωματείων.

Η προετοιμασία και η επιτυχία της απεργίας και η απεργιακής συγκέντρωσης της 18ης Φλεβάρη, ενάντια στον αντιασφαλιστικό τερατούργημα της κυβέρνησης, η οργάνωση της πάλης των συνδικάτων απέναντι στη συνεχιζόμενη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι, πρέπει να απασχολήσουν το συνέδριο και όλα τα σωματεία. 

Ο νόμος (Κατρούγκαλου – Βρούτση), αυτός που θα καταργούσε  η Νέα Δημοκρατία μόλις έβγαινε κυβέρνηση, έρχεται να βάλει την ταφόπλακα στην δημόσια και κοινωνική ασφάλιση, έρχεται να αποτελειώσει ότι άφησε όρθιο η αντεργατική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ δηλαδή όχι μόνο τον διατηρεί, αλλά τον προχωρά ένα βήμα παραπέρα, βαφτίζοντας το κρέας-ψάρι και το νόμο-λαιμητόμο ως νόμο-σωτηρία. 

Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης και της πάλης των συνδικάτων. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε απαιτείται ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, συνελεύσεις και κινητοποιήσεις, ειδικά μπροστά στο οργανωμένο σχέδιο κυβέρνησης – ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ  για σιγή νεκροταφείου και ανοιχτή απεργοσπασία προκειμένου να περάσει ο νόμος έκτρωμα. 

Η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε με αγώνες και αίμα. Αίμα εργατών πανελλαδικά αλλά και εδώ στο νομό μας και δεν θα τη χαρίσουμε στους εργοδότες, τα funds και τα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών και των ιδιωτικών ταμείων όπως αυτά που προωθούν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ. 

Η ΔΑΣ – ΕΚΗ καλεί κάθε σωματείο, κάθε συνδικαλιστή να συμπορευτεί στο μετερίζι του αγώνα για υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί