Δικογραφία για 14 άτομα που φέρονται ότι συμμετείχαν σε επεισόδια στη Μυτιλήνη

11 άνδρες και τρεις γυναίκες αιτούντες άσυλο, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια πορείας προσφύγων και μεταναστών από τον καταυλισμό στη Μόρια μέχρι την πόλη της Μυτιλήνης.

Συνολικά 14 αιτούντες άσυλο, 11 άνδρες και τρεις γυναίκες, ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης ως εμπλεκόμενοι σε παράνομες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα κατά τη διάρκεια πορείας προσφύγων και μεταναστών από τον καταυλισμό στη Μόρια μέχρι την Μυτιλήνη.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης περιλαμβάνει κατά περίπτωση σε βάρος των 14, τις κατηγορίες της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας, του εμπρησμού, καθώς και της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία οι εμπλεκόμενοι,«το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου, απέτρεψαν την καθιερωμένη διανομή φαγητού στους διαμένοντες στην εγκατάσταση, προκαλώντας εντάσεις που αποκλιμακώθηκαν με την άμεση επέμβαση αστυνομικών».

Ακολούθησε συγκέντρωση στην περιοχή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη και πορεία επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Θερμής, προς την πόλη της Μυτιλήνης.

Όπως τονίζεται, «κατά την πορεία, τα ταυτοποιημένα άτομα, μαζί με άλλα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, φέρονται ότι υποκίνησαν και συμμετείχαν σε επεισόδια με βιαιοπραγίες, εκτοξεύοντας πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που επενέβησαν για να αποκαταστήσουν την τάξη, ενώ έβαλαν και φωτιές. Στα ταυτοποιηθέντα άτομα, περιλαμβάνονται και δύο γυναίκες, οι οποίες συνεπλάκησαν με αστυνομικό».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί