Κοροναϊός: Σε καραντίνα προληπτικά δυο Έλληνες που γύρισαν από την Ουχάν

Στην Ελλάδα επαναπατρίστηκαν το απόγευμα της Κυριακής δύο Έλληνες από την πόλη Oυχάν της Κίνας, που έχει τεθεί σε καραντίνα, λόγω του κορονοϊού, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε πάνω από 810, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV, ανέρχονται σε σε 37.198.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι ταξίδεψαν με στρατιωτικό αεροπλάνο από τη Ρώμη στην Αθήνα. Το αεροπλάνο τους προσγειώθηκε λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ελευσίνα.

Τα δυο άτομα μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Σωτήρια», όπου θα μπουν για 14 ημέρες σε καραντίνα για παρακολούθηση, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα μπουν στους ειδικούς θαλάμους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο ταξιδιώτες έχουν υποβληθεί στις εξετάσεις που επιβάλουν τα πρωτόκολλα και έχουν βρεθεί αρνητικοί στον ιό.

Οι δύο Έλληνες μεταφέρθηκαν από την Κίνα με αεροσκάφος της RAF που απομάκρυνε Βρετανούς και Ευρωπαίους πολίτες από την Γουχάν. Το Βρετανικό αεροσκάφος μετέφερε 200 πολίτες και προσγειώθηκε σε βρετανικό έδαφος σήμερα. Οι 105 επιβάτες ήταν Βρετανοί πολίτες και οι υπόλοιποι 95 Ευρωπαίοι πολίτες. 35 Γάλλοι υπήκοοι μεταφέρθηκαν στην νότιο Γαλλία και τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα.

Οκτώ Ιταλοί υπήκοοι μεταφέρθηκαν στη χώρα τους από την ιταλική πολεμική αεροπορία. Στην ίδια πτήση προς την Ιταλία, μετέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, επτά Δανοί, τρεις Σουηδοί και οι δύο Έλληνες. Στην Ιταλία μετέβη αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας για να τους παραλάβει, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί