Στάσεις εργασίας από τους δικαστικούς υπαλλήλους Ηρακλείου

Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικειακής Περιφέρειας Ηρακλείου, συμμετέχοντας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Δ.Υ.Ε.), ξεκινά από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 δίωρες  Διακοπές Εργασιών, κατά τις ώρες 09:00-11:00 π.μ. και με το εξής πρόγραμμα:

Δευτέρα 10/2/2020, 09:00-11:00 π.μ.

Τρίτη 11/2/2020, 09:00-11:00 π.μ.

Τετάρτη 12/2/2020, 09:00-11:00 π.μ.,

ενώ θα γίνει  επανεκτίμηση της περαιτέρω στάσης, μετά από αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων του Συλλόγου (Διοικητικό Συμβούλιο ή Γενική Συνέλευση)

 Κατά το δίωρο των κινητοποιήσεων κάθε ημέρας οι Δικαστικοί Υπάλληλοι θα ΑΠΕΧΟΥΝ από όλες τις εργασίες τους (έδρες, εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων).

 Η έναρξη των  αγωνιστικών κινητοποιήσεων αποφασίστηκε, μετά την διαχρονική ολιγωρία της πολιτείας, που εκδηλώνεται και τους τελευταίους επτά μήνες της θητείας της παρούσας κυβέρνησης και που είχε σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση μεγάλων προβλημάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης. Χαρακτηριστικότερα αυτών των προβλημάτων είναι η μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, οι επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας των Δικαστικών Υπαλλήλων, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει έμπρακτη αναγνώριση, οι τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές (παλιά, ασυντήρητα και ανεπαρκή κτήρια, υποτυπώδης ή ανύπαρκτη μηχανοργάνωση, απουσία νέων τεχνολογιών στην απονομή της Δικαιοσύνης). Τα παραπάνω και πολλά άλλα προβλήματα, έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων.

Με τις κινητοποιήσεις τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι  διεκδικούν:

üΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΔΩΝ, αρχικά με την ολοκλήρωση των διαγωνισμών που έχουν ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια (από το 2017),

üΕΠΑΝΑΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ (που τους χορηγείτο μέχρι το 2011), ως έμπρακτη αναγνώριση των ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τους,

üΠΛΗΡΩΜΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,

üΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ  ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ,

üΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ όλων των Δικαστικών Υπαλλήλων που θα γίνεται με τον διορισμό τους και σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους.  

üΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

üΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ (κτηριακές εγκαταστάσεις, νέες τεχνολογίες).

üΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ του πρώην Ταμείου Αρωγής, για την ενίσχυση Δικαστικών Υπαλλήλων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

üΑΥΞΗΣΗ (τουλάχιστον διπλασιασμός) ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

Επίσης σε τοπικό επίπεδο, όπου είναι ΓΝΩΣΤΟ και ΑΛΥΤΟ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ το έντονο κτηριακό πρόβλημα των Δικαστικών Υπηρεσιών, οι Δικαστικοί Υπάλληλοι της Περιφέρειας μας, διεκδικούν:

Την ανέγερση  νέου, σύγχρονου και λειτουργικού Δικαστικού Μεγάρου, που να τιμά τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης, αλλά και τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης του Ηρακλείου.

 Με τον αγώνα τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι: ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ, ΟΣΟ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ.

Για το Δ.Σ.

του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

  Ο  Αντιπρόεδρος                     Η Γενική  Γραμματέας

Μιχαήλ Μαυρογένης             Αικατερίνη Ξυδάκη

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί