Έκθετος ο Γ. Πατούλης από τη συνεργασία του με τη Χρυσή Αυγή

Πυρ ομαδόν δέχεται από την αντιπολίτευση του περιφερειακού συμβουλίου ο Γιώργος Πατούλης μετά τη δεύτερη αποτυχία του να περάσει απόφαση που θα μεταφέρει αποφασιστικές αρμοδιότητες στις επιτροπές Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως και Περιβάλλοντος. Ο ίδιος βρίσκεται διπλά εκτεθειμένος καθώς για να ελέγξει την πλειοψηφία του σώματος, προχώρησε σε ευθεία συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους της Χρυσής Αυγής. Εις μάτην όμως, καθώς δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 51 ψήφων.

Η συνεργασία του «γαλάζιου» περιφερειάρχη με τη Χρυσή Αυγή εξόργισε τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που με ανακοινώσεις του στηλιτεύουν την εξόφθαλμη πρακτική του. «Μην το προσπαθήσετε και τρίτη φορά…», είναι το σκωπτικό σχόλιο της Δύναμης Ζωής με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι η διοίκηση της Περιφέρειας για «δεύτερη φορά προσπάθησε, μαζί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, να συγκροτήσει τις Επιτροπές Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και εκείνη του Περιβάλλοντος, στηριζόμενη στις κυβερνητικές, νομοθετικές αλχημείες, οι οποίες αλλοιώνουν την αποτύπωση της δύναμης των Περιφερειακών Παρατάξεων. Παραχωρώντας πλειοψηφικά ποσοστά της τάξης των 3/5 στη Διοικούσα Παράταξη, χωρίς αυτά να αποτυπώνουν τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο». «Για δεύτερη φορά απέτυχε. Και αυτό παρά τα «δεκανίκια» των ‘προθύμων’», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Δύναμη Ζωής, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι η παράταξη Πατούλη επιδιώκει να οικοδομήσει «πλαστές πλειοψηφίες», «με στόχο να καλύψει το έλλειμμα του πολιτικού σχεδιασμού της μέσα από αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις».

Στην έλλειψη πλειοψηφίας ρίχνει την ευθύνη ο Γ. Πατούλης, που σε σφοδρή ανακοίνωσή του επιπλήττει τη Ρ. Δούρου για το γεγονός ότι στη Βουλή η απλή αναλογική για την αυτοδιοίκηση ψηφίστηκε και με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής. Ξεχνά, όμως, ότι η τότε ψηφοφορία ήταν μυστική, ενώ η προ ημερών στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν ονομαστική και πως από την παράταξη του γίνονταν μεθοδεύσεις προκειμένου να καθυστερήσει η διαδικασία για να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 51 ψήφων.

Επιμονή της διοίκησης Πατούλη «να πορευθεί σε ολισθηρούς, αντιδημοκρατικούς και κατηφορικούς δρόμους», εντοπίζει η παράταξη Σγουρού. «Επικυρώνοντας και διευρύνοντας τη συνεργασία του και την πολιτική συναλλαγή με τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ο κ. Πατούλης προσπάθησε για δεύτερη φορά, ανεπιτυχώς, να αλλοιώσει τη λαϊκή ετυμηγορία όπως αποτυπώθηκε με την ψήφο των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και να συγκροτήσει τις Επιτροπές Πολιτισμού – Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, με στόχο να καταστήσει «διακοσμητικό όργανο» το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Γ. Σγουρός υποστηρίζοντας ότι ο Γ. Πατούλης ακολουθεί τη λογική «βλαχοδημάρχου». Ο Γ. Σγουρός απευθύνει, τέλος, το ακόλουθο ερώτημα προς τον Γ. Πατούλη: «Αλήθεια πιστεύετε στη συνεργασία της παράταξής σας με τη Χρυσή Αυγή;».

Βισκαδουράκη Ηλέκτρα, Η ΑΥΓΗ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί