Τουρκία: Θα κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις ανάμεσα σε Καστελόριζο και Λιβύη

Η Άγκυρα δια στόματος Ιμπραχίμ Καλίν ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις εκτός από την ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή που περιλαμβάνει το μνημόνιο που υπέγραψε τη Λιβύη.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Ιμπραχίμ Καλίν, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να διεξαγάγει υποθαλάσσιες έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στις περιοχές θαλάσσιας ευθύνης που συμφώνησε με τη Λιβύη, στο πλαίσιο του Μνημονίου που είχαν συνυπογράψει τον περασμένο Νοέμβριο.

Μιλώντας μετά το πέρας συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Καλίν δήλωσε: «Λόγω της συμφωνίας μας με την επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης θα συνεχίσουμε τις σεισμικές έρευνες και τις γεωτρήσεις μας στην ανατολική Μεσόγειο αλλά και στις περιοχές που συμφωνήσαμε με τη Λιβύη». 

«Σε αυτό το ζήτημα πρέπει να τονίσω πως είμαστε αποφασισμένοι», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πως στις 18 Ιανουαρίου η Κομισιόν άναψε «κόκκινο» φως στην Άγκυρα για τις νέες παράνομες γεωτρήσεις που ανακοίνωσε.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί