Η στιγμή της δολοφονίας του 40χρονου στο φανοποιείο (Βίντεο)

 Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για τον κατηγορούμενο

Μετά την διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα, το συμβούλιο πλημμελειοδικών θα αποφασίσει την τύχη του 41χρονου φανοποιείου, ο οποίος από τα ξημερώματα της Δευτέρας κατηγορείται για την δολοφονία του 40χρονου συχωριανού του στο Νέο Σούλι της Πάτρας μέσα στο συνεργείο του.

Μέχρι τότε ο 41χρονος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με τον δικηγόρο του Άγγελο Στεργιόπουλο να δηλώνει στο newsit.gr ικανοποιημένος από την έκβαση αυτή: “Υπήρξε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το τι θα γίνει στη συνέχεια θα το  γνωρίζουμε σε πέντε μέρες, όπου το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, θα αποφασίσει για την τύχη του. Ο ανακριτής έκρινε πως έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, η εισαγγελέας επέμενε για την κράτηση του. Σε αυτή τη φάση ρίχνουμε το βάρος στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών γιατί εκείνο θα ελέγξει ενδελεχώς την δικογραφία, το υλικό και τις καταθέσεις από την τοπική κοινωνία, όπου  αποδεικνύεται πως ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε άμυνα” εξηγεί ο δικηγόρος Άγγελος Στεργιόπουλος.

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να υπερασπιστεί τον πελάτη του, ο γνωστός δικηγόρος περιγράφει καρέ καρέ όλες τις κινήσεις του θύματος, όπως αυτές καταγράφηκαν από το βιντεοσκοπημένο υλικό του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, που διαθέτει το φανοποιείο

“Από την στιγμή που το θύμα μπαίνει με παράνομο τρόπο μέσα στο κατάστημα οπλισμένο και στοχεύει να σκοτώσει τον κατηγορούμενο, τότε εκείνος προσπαθεί να αμυνθεί και να προστατέψει τον εαυτό του. Αυτό δεν είναι ένας δικός μας ισχυρισμός, φαίνεται ξεκάθαρα στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του φανοποιείου. Αυτό είναι απόδειξη, είναι δεδομένο.

“Το όπλο όπως φαίνεται στο βίντεο ο κατηγορούμενος το έβγαλε την τελευταία στιγμή, στην  προσπάθεια του να τον αποτρέψει. Με το αιχμηρό αντικείμενο που κρατούσε το θύμα είχε σπάσει το παρμπρίζ του αυτοκινήτου που ήταν μπροστά του και το δεξί παράθυρο, ήταν αποφασισμένος να κάνει κακό από την ώρα που μπήκε, ακόμα και το όπλο που κρατούσε ήταν γεμάτο, για να χτυπήσει”.

Το βίντεο ντοκουμέντο που παραχώρησε στο newsit.gr, το lepanto tv είναι αποκαλυπτικό και ταυτόχρονα σοκαριστικό. Είναι η στιγμή της δολοφονίας μέσα στο φανοποιείο.

Από τον περασμένο Ιούνιο, όπου χρονολογούνται οι επιθέσεις που δεχόταν ο 41χρονος φανοποιός μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί από μεριάς του τουλάχιστον έξι μηνύσεις κατά του θύματος. “Ο πελάτης μου είχε καλέσει και την αστυνομία, όπως κι όλες τις προηγούμενες φορές. Από τον Ιούνιο που ξεκινάει η ιστορία μέχρι τώρα έχει καταθέσει έξι μηνύσεις, είχε προσφύγει στον εισαγγελέα, δυστυχώς όμως κάποιοι είχαν αδιαφορήσει.

Το μεγαλύτερο θύμα είναι ο κατηγορούμενος. Να μην συμβεί σε κανέναν μας αυτό. Η πολιτεία δεν μας προστατεύει τελικά. Το υλικό και μόνο είναι το πιο ισχυρό αποδεικτικό για το τι πραγματικά συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας”.

newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί