Προχωρά η αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου του Ηρακλείου

Στην ΔΕΥΑΗ ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Ενημέρωση για το μεγάλο έργο της αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου της πόλης είχε το πρωί της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε τα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, όπου ο πρόεδρος Γιώργος Βουρεξάκης, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δεικτάκης και τα στελέχη  της Επιχείρησης τον ενημέρωσαν αναλυτικά για την πορεία των εργασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, καθώς για την επόμενη παρέμβαση που είναι η μεγαλύτερη όλων καθώς αφορά σε 150 χιλιόμετρα δικτύου και 20.000 νέα υδρόμετρα.

Η δημοπράτηση για αυτό το εμβληματικό έργο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τον «Φιλόδημο» με 15 εκατομμύρια ευρώ,  έχει μπει στην τελική της ευθεία και αναμένεται να γίνει μέχρι το καλοκαίρι του 2020. 

Τη δεδομένη στιγμή προχωρούν οι εργασίες στην Χρυσοπηγή (αντικατάσταση περίπου 5 χιλιομέτρων που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί), σε Μασταμπά – Θέρισσo (έχουν αντικατασταθεί τα 20 από τα 38 χιλιόμετρα της εργολαβίας), ενώ στα τέλη του 2019 ξεκίνησαν οι εργολαβίες σε Δειλινό – Νέα Αλικαρνασσό (17 χιλιόμετρα) και Ηλιούπολη (43 χιλιόμετρα). 

Συνολικά όταν ολοκληρωθούν τα έργα, θα έχουν αντικατασταθεί περίπου 250 χιλιόμετρα του παλιού δικτύου.  

Μετά την ενημέρωση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η  αντικατάσταση του υδρευτικού δικτύου προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών για την ταλαιπωρία στις περιοχές όπου διεξάγονται εργασίες, ωστόσο πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομών που έχει γίνει ποτέ στο Ηράκλειο, το οποίο, μαζί με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που υλοποιούμε (νέες γεωτρήσεις, καινούργια υδρόμετρα, αφαλάτωση εντός της ΔΕΥΑΗ) θα λύσουν οριστικά το χρόνιο πρόβλημα της λειψυδρίας. 

Θέλω να ενημερώσω τους δημότες ότι σε συνεννόηση με την Αντιδημαρχία Τεχνικών έργων, στις επόμενες ασφαλτοστρώσεις που προγραμματίζουμε, θα έχουν προτεραιότητα οι περιοχές όπου έσκαψε η ΔΕΥΑΗ». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί